Ingenomen kentekenplaten

Auto export

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een auto te willen exporteren. Wellicht gaat u zelf emigreren, wilt u uw auto weggeven aan iemand in het buitenland, of brengt uw model in het buitenland meer op en wilt u daarom overgaan tot de export van uw auto. Hoe dan ook, het exporteren van een auto heeft het een en ander om het lijf, en daarom is het verstandig om de exportprocedure te laten faciliteren door een bedrijf met voldoende kennis van zaken en ruimschootse ervaring in het exporteren van auto’s. Dit bedrijf hebt u gevonden in GlobalCar. Jaarlijks verzorgen wij de exportdocumenten van honderden voertuigen, kunnen wij u helpen aan exportkentekenplaten en een tijdelijke exportverzekering, en daarnaast kunnen wij u deskundig adviseren over de procedures die gevolgd moeten worden in het land van bestemming. Bij onze vestigingen te Oud-Beijerland en Amsterdam kunt u terecht voor de volledige afhandeling van de exportprocedure.

Uitvoerverklaring export

GlobalCar is een RDW-erkend autobedrijf, dat houdt in dat wij alle procedures met de RDW voor u kunnen en mogen afhandelen. Het belangrijkste document dat u moet hebben voor de export van uw auto is een zogenoemde uitvoerverklaring. De uitvoerverklaring is het bewijs dat uw auto officieel voor de export is aangemeld in het Nederlandse kentekenregister. Vanaf dat moment bent u niet langer aansprakelijk voor voertuiggebonden verplichtingen, zoals de motorrijtuigenbelasting.

Om u te kunnen helpen moet u het volgende kunnen aanleveren:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Wij regelen vervolgens alles met de RDW rond de export van uw auto. U krijgt van ons na het afhandelen van de procedure met de RDW de uitvoerverklaring, het uitvoerkentekenbewijs en bijbehorende uitvoerkentekenplaten. Met dit uitvoerkentekenbewijs en –platen mag u vervolgens nog 14 dagen rondrijden in Nederland. Deze periode is bedoeld om de export van uw auto daadwerkelijk plaats te laten vinden, dat wil zeggen de auto naar het buitenland te vervoeren. Gebruikt u deze periode vooral ook hiervoor, want op het langer dan 14 dagen in Nederland rijden met uitvoerkentekenplaten staan stevige boetes. Tevens moet uw auto voor die periode verzekerd zijn. Hiervoor bestaan speciale verzekeringen, waar GlobalCar u mee kan helpen. Zo ziet u, alles rondom de export van uw auto wordt u uit handen genomen door de experts van GlobalCar.

Auto exporteren naar buitenland

In principe kan GlobalCar uw auto exporteren naar vrijwel elk gewenst land. Door onze ruime ervaring zijn wij goed op de hoogte van de wetgeving van veel landen, en kunnen wij u daarover van deskundig advies voorzien. Dit geldt zowel voor landen van binnen en buiten de Europese Unie. Met hulp van GlobalCar rijdt uw auto binnen korte tijd in het bezit van alle juiste documenten op de buitenlandse wegen. Wij zorgen voor een snelle export van uw auto naar het buitenland!

Auto exporteren naar Duitsland

Duitsland is een van de meest voorkomende landen voor de export van een auto. GlobalCar bezit ruime kennis van zaken rondom de Duitse wetgeving rondom geïmporteerde auto’s. Tezamen met de afhandeling van de exportprocedure in Nederland kunnen wij daardoor stellen dat het exporteren van uw auto naar Duitsland dus nauwelijks gemakkelijker kan verlopen dan met de hulp van GlobalCar.

Auto exporteren naar België

De export van een auto naar België is door GlobalCar al talloze malen gefaciliteerd. De Belgische wetgeving kent voor ons geen geheimen, wij kunnen u precies vertellen welke stappen u moet doorlopen. Wanneer u weet wat u moet doen, bent u sneller klaar en wordt het risico op fouten geminimaliseerd. Kies dus bij het exporteren van uw auto naar België voor de dienstverlening op maat van GlobalCar.

Auto exporteren naar Frankrijk

Ook Frankrijk is een veelvoorkomend land om een auto naartoe te exporteren. U moet hiervoor nogal wat papieren verzamelen, wanneer u weet wat u doet bent u daar een stuk sneller mee klaar. Bespaar uzelf tijd en moeite en kies voor de kennis en ervaring van GlobalCar. Niet alleen regelen wij alles rondom het exporteren van uw auto in Nederland, ook voor de export procedure in Frankrijk kunnen wij u precies vertellen wat u moet doen, zodat alles zo snel en gemakkelijk mogelijk zal verlopen.

Wilt u meer informatie of direct overgaan tot de export van uw auto?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van GlobalCar, of wilt u direct de exportprocedure van uw auto in gang zetten? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan gaan we voor u aan het werk. Kies voor GlobalCar voor de snelle en correcte afhandeling van de export van uw auto!

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp