Leuk dat u onze pagina bezoekt !

 

Hoe het allemaal begon..

Op 1 maart 1989 ging ik naar de kamer van koophandel om mij in te schrijven. Toen werd mij de vraag gesteld wat word je bedrijfsnaam, aangezien ik op 24 jarige leeftijd daar helemaal niet over nagedacht had, werd mij gevraagd wat mijn adres was. Ik woonde toen op het Zwanenoord. Vandaar de naam Zwanenoord Handelsondeneming.  Pas jaren later kwam ik in contact met Worldcar. Dat vond ik zo’n mooie naam en bracht mij op het idee om mijn bedrijf GlobalCar te noemen.

Ik kocht in die tijd nieuwe auto’s op in Nederland en die verkocht ik in Europa. Het was in die tijd niet echt duidelijk hoeveel belasting er in een auto zat aan BVB en BTW. Aangezien de auto’s in Nederland belasting vrij de goedkoopste van Europa waren begrijpt u dat het handel was.

Toch ging niet alles op rolletjes, door valuta verschillen en de val van de Italiaanse Lire heb ik ook zware jaren gekend.

Door de invoering van de BPM werd de handel transparant en gingen vele autobedrijven ook de handel in en stortte de marge in.

 

GlobalCar nu

Wij zijn een klein en flexibel bedrijf met bijna 30 jaar ervaring. Onze klanten zijn voornamelijk auto-importeurs en dealerbedrijven, al komen er steeds meer particulieren aankloppen om hun auto in te laten voeren, voornamelijk in België en Spanje. Daarnaast zijn wij dagelijks druk bezig met registraties in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Heeft u nog vragen of wilt u een keer komen kijken wie we zijn, bel voor een afspraak 0186-649 999 .

 

Nico van der Valk