COC of CVO voor export

COC of CVO verklaring auto

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Als u een auto met Nederlands kenteken direct wil exporteren, kan het soms voorkomen dat de Verklaring Typegoedkeuringsgegevens niet voldoet. Per land of per keuringsinstantie kan dit verschillen. Als u écht zeker wil zijn van een voorspoedige export van uw auto, dan moet u iets meer geld uitgeven en heeft u een COC of CVO verklaring. Deze Certificate Of Confirmity of op zijn Nederlands Certificaat Van Overeenstemming wordt in elk land bij elke keuring geaccepteerd. Dit in 1996 ingevoerde document is het veiligst als u zonder problemen een auto wil exporteren. Wilt u direct een COC aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier in of neem direct contact op.

Waaruit bestaat een COC of CVO document?

Een Certificate Of Confirmity bewijs kent zeven onderdelen:

De officiele handelsnaam
Het chassisnummer
Het Europees typegoedkeuringsnummer
De afmetingen
De CO2-uitstoot
De cilinder- en motorinhoud

Met een COC of CVO document kunt u uw voertuig probleemloos invoeren in het bestemmingsland. Wij adviseren dit document altijd aan te vragen als u een voertuig gaat invoeren in België, Frankrijk of Spanje. Let bij het plannen van uw export op het feit dat een COC of CVO niet de direct binnen is. De levertijd van verschilt namelijk per merk. Vraag naar de levertijd voor uw COC of CVO.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag van een COC of CVO verklaring?

Om snel en gemakkelijk uw COC of CVO fabrieksdocument in huis te hebben zijn twee zaken nodig:

Kopie van het kentekenbewijs (voor- en achterzijde)
Kopie van het legitimatiebewijs van kentekenhouder

Wat als u geen COC verklaring heeft of niet kunt krijgen?

Let op dat bij voertuigen van voor 1996 de COC of CVO verklaring meestal ontbreekt omdat het toen nog niet verplicht was. Opnieuw aanvragen is helaas onmogelijk, maar mogelijk kan een expert in auto export zoals GlobalCar voor u bemiddelen. Door middel van een grondige keuring kan vaak alsnog een individuele COC/CVO verklaring worden verleend zodat u de auto toch kunt exporteren. Dit gaat behulp van een Kfz-brief, een in de hele EU geldend registratiedocument.

Tevens is het verkrijgen van een conformiteitscertificaat als het CVO of COC document niet mogelijk bij auto’s die buiten de EU (bijvoorbeeld de Verenigde Staten) zijn geproduceerd, of modellen die specifiek bestemd zijn voor bijvoorbeeld de Japanse markt.

Wat zijn de kosten van een COC of CVO document?

Voor een COC of CVO verklaring betaalt u tussen de vijftig en driehonderd euro, afhankelijk van het model auto en het land van herkomst. Bedenk ook dat de levering van een CVO of COC verklaring  enige tijd in beslag kan nemen, uitlopend tot wel een maand. Zorg dat u dit document tijdig aanvraagd.

Laat uw COC verklaring auto aanvragen door de experts van GlobalCar

Een voordeliger optie voor een COC verklaring die u veel sneller in huis kunt hebben is de bovengenoemde Verklaring Gegevens Typegoedkeuring. Nadeel kan zijn dat sommige landen de export dan niet toestaan en u alsnog een COC of CVO verklaring moet aanvragen voor de export van uw auto.
Een ervaren auto export bedrijf als GlobalCar kan voor vrijwel elke auto een COC verklaring leveren, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Voor vragen of een bestelling kunt u per mail of telefoon contact met ons opnemen.

 

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp

Kopie kentekenbewijs voor-
en achterzijde

Kopie legitimatie (paspoort/ID-kaart/rijbewijs)