Witte exportkentekenplaten

Export kenteken RDW

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Wanneer u een auto wilt gaan exporteren, dan zult u uw kenteken bij het RDW moeten inleveren. U krijgt dan een export kentekenbewijs. U zult met dit bewijs dan bijbehorende kentekenplaten moeten laten maken. Met deze zogenaamde exportkentekenplaten mag u dan nog 14 dagen binnen Nederland rondrijden. Een export kenteken van de RDW is alleen bedoeld om de tijd te overbruggen tussen het inleveren van het kenteken tot de fysieke export van de auto. U zult dan ook de stappen moeten zetten bij de RDW die nodig zijn voor het export kenteken.

Een export kenteken aanvragen bij de RDW

Wanneer u een export kenteken wilt aanvragen bij de RDW, zult u een aantal zaken moeten meenemen. Natuurlijk wil de RDW bij het aanvragen van een export kenteken van u een identificatiebewijs zien, ook moet u het volledige kentekenbewijs en de bijbehorende kentekenplaten overhandigen. Ook zult u met dit export kenteken van de RDW een verzekering moeten afsluiten, want u mag niet onverzekerd rond gaan rijden. Als u dit vergeet of er voor kiest om niet een verzekering af te sluiten op dit export kenteken van de RDW, dan kunt u een hoge boete krijgen.

Een export kenteken van de RDW, maar dan gemakkelijker

Het aanvragen van een export kenteken bij de RDW kan een heel omslachtig proces zijn. Het is en blijft een bureaucratische instelling natuurlijk. Gelukkig voor u kan het ook een stuk gemakkelijker; wanneer u een auto exporteert naar het buitenland, kunt u ook de hulp inschakelen van GlobalCar. GlobalCar is een auto-exportbedrijf dat al ruim 25 jaar ervaring heeft met het exporteren van voertuigen. Met deze ervaring kunnen wij u optimaal ondersteunen, zowel bij het aanvragen van een export kenteken bij de RDW, als bij het exporteren van de auto. Wij zullen zelf alles binnen Nederland voor u regelen. Daarnaast kunnen wij u van deskundig advies voorzien over de stappen die gezet moet worden in het bestemmingsland. Zo zal de export van uw auto snel en soepel verlopen. Kies er dus voor om GlobalCar in te zetten voor de export van uw auto. Wij onderhouden het contact met de RDW voor u en zullen dan ook voor het export kenteken en zelfs voor de verzekering zorgen. Kies dus voor de kennis en ervaring van GlobalCar, en laat ons de export van uw auto organiseren. Met behulp van GlobalCar heeft u in ieder geval geen problemen met het aanvragen van een export kenteken bij de RDW, en is de export van uw auto zo geregeld.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp