Speciale Belgische kentekenplaat

Auto invoeren in België

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Zorgeloos uw auto op Belgisch kenteken. Ons doel is om uw auto zo snel mogelijk op Belgisch kenteken te zetten zonder dat u hier last van heeft. Wij regelen het proces van begin tot einde. Dus van uitschrijving tot BPM teruggave. Betreft het een nieuw voertuig? Lees dan hier verder.

Gebruikte auto invoeren

Het invoeren van een auto in België dat uit Nederland komt is een veel voorkomende stap. Vaak omdat het exporteren van een Nederlandse auto best wel interessant kan zijn. Zeker als het een auto betreft die voor het eerst in Nederland geregistreerd is na 16 oktober 2006. Voor zo’n auto kan er namelijk rest-BPM worden teruggevraagd. Mocht u niet op de hoogte zijn van uw rest-BPM bedrag neem hiervoor dan even contact op. Let op dat een tweedehandse auto ook nog tot een nieuwe auto kan worden gerekend. Lees meer over een nieuwe auto invoeren in België.
Maar heeft u bijvoorbeeld een buitenlandse auto, ook dan kunnen wij u helpen bij het registreren van deze auto in België. Let op dat u hiervan het complete kentekenbewijs dient te hebben.

Voor een tweedehands auto is belangrijk dat u beschikt over alle documenten van de auto en dat u in het bezit bent van een Belgisch persoonlijk nummer, beter bekend als Rijksregisternummer. Een belangrijk documenten is hierbij het Certificaat van Oorsprong (CVO/COC). Dit document is bij het invoeren van een buitenlands voertuig min of meer verplicht. Als dit documenten er niet bij zit, dan kunnen wij dit voor u aanvragen. Mocht er voor het voertuig geen CVO beschikbaar zijn, dan zullen er andere stappen moeten worden genomen. In de meeste gevallen betekend dit een homologatiekeuring. Dit is een extra keuring waarbij het voertuig van boven tot beneden zal worden nagekeken. De doorlooptijd van een homologatie is ongeveer 4 tot 6 weken.

Versnelde invoering

Net als in Nederland kan het inschrijven van een voertuig langer duren dan u zou willen. In België is het mogelijk om dit te versnellen. Als een auto geïmporteerd wordt dan kan de aanvraag enkel verzonden worden via de post of door een fysieke aflevering. Door de papieren af te geven kan het kentekennummer direct worden aangevraagd. Mocht u gebruik willen maken van de versnelde service dan vragen wij u om dit voortijdig aan te geven.

Oldtimer invoeren

In België gelden andere regels omtrent het voeren van een oldtimer kenteken. Wanneer een voertuig 25 jaar oud is, dan wordt het in België al beschouwd als oldtimer. Met een oldtimer kenteken vervalt de jaarlijkse keuringsplicht en is de wegenbelasting aanmerkelijk lager. Daarnaast is er voor de invoering geen gelijkvormigheidsattest nodig. In Nederland is dit document beter bekend als Certificaat van Oorsprong (CVO).

Kosten bij invoer

Wilt u graag een passend prijsoverzicht voor het invoeren van uw auto? Neem dan contact op of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp