Verklaring typegoedkeuring

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Als een voertuig wordt geëxporteerd naar het buitenland dan zal erbij de registratie van het voortuig in veel gevallen gevraagd worden naar extra gegevens van het voertuig. Doorgaans staan er op het Nederlandse kentekenbewijs niet genoeg gegevens om een auto zomaar toe te laten. Men vraagt dan naar een overzicht van de technische gegevens van de auto zoals: Type aanduiding en afmetingen. Al deze gegevens staan gespecificeerd op een een COC/CVO (Certicate of Conformity) of een verklaring typegoedkeuring.

Kiezen tussen een COC of verklaring typegoedkeuring

In het grootste deel van gevallen heeft u voldoende aan een verklaring typegoedkeuring om een voertuig te registeren. Een verklaring typegoedkeuring is geen officieel document, maar slechts een uitdraai van de technisch gegevens die bekend zijn bij het RDW. In sommige landen wil men een officieel document zien waarop al deze gegevens vermeld zijn, dan komt u automatisch uit bij een COC. Een COC is een officieel document van de fabrikant van het voertuig die net als een verklaring typegoedkeuring alle technische gegevens van de auto bevat.
Over het algemeen wordt een COC vereist bij het invoeren van een voertuig in: België, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Lees meer over COC’s hier.

Aanvragen van een verklaring typegoedkeuring

Voor het aanvragen van een verklaring typegoedkeuring hoeft geen rekening te houden met lange levertijd. Dit in tegenstelling tot een COC waar het zo maar een maand kan duren. Een verklaring kan in principe voor ieder merk en type worden aangevraagd, mits deze een Europese Typegoedkeuring heeft. In principe heeft 9 van de 10 auto’s die in Nederland geregistreerd staat een Europese Typegoedkeuring. Uiteraard kunnen wij dit voor u bekijken door middel van het kenteken of het chassisnummer van het voertuig.

Wilt u graag advies of weten of er een verklaring voor uw voertuig beschikbaar is? Vul dan het onderstaande formulier in of neem direct contact op.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp