Auto op frans kenteken

Auto exporteren naar Frankrijk

Advies voertuig export?

Nu aanvragen
Let op! Helaas kunnen wij door wijzigingen in het Franse registratieproces op dit moment geen voertuigen registreren.

Verhuizen naar Frankrijk of een auto verkocht aan een Franse koper. In dat geval zal de auto geëxporteerd moeten worden. Een auto exporteren naar Frankrijk is een veel voorkomende dienst. Bij deze dienst kunt ook kiezen om het gehele proces uit handen te geven, lees hier meer over. Ongeacht de keuze dienen alle papieren en andere zaken in orde te zijn om het proces in Nederland af te kunnen handelen. Dit omvat de volgende zaken:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

In het geval dat u de hierboven genoemde zaken compleet aanlevert kan het proces binnen enkele minuten worden afgehandeld. Bij goedkeuring van de uitvoer ontvangt u een tweetal documenten: Een vrijwaringsbewijs en het kentekenbewijs deel II. Het laatstgenoemde document is samen met het oude Nederlandse kentekenbewijs belangrijk voor de invoer en registratie in Frankrijk.

 

Een auto tijdelijk verzekeren

Afhankelijk van de gekozen dienst is het ook mogelijk om een tijdelijk kenteken uit te geven. Met dit kenteken bent u 15 dagen WA-verzekert. Het tijdelijk kenteken verschaft u voldoende tijd om het voertuig te kunnen invoeren.

 

COC voor het exporteren naar Frankrijk

Bij het invoeren en registeren van een voertuig in Frankrijk zal erbij de Technische Keuring gevraagd gaan worden naar een Certificate de Conformité (kortweg: COC). Op dit document staan alle relevante technische gegevens van het voertuig. Daarnaast toont het document aan dat het voertuig een Europe Typegoedkeuring heeft en voldoet aan alle Europese normen. Bij veel auto merken wordt dit document standaard bij een auto meegeleverd. Hoewel dit het geval is zijn er ook tal van merken die dit niet doen of het document is zoek geraakt. Wat de reden ook is, er zal een nieuwe moeten worden aangevraagd. Lees hier meer over een COC.

 

Auto invoeren in Frankrijk

In ieder land gaat het invoeren en registeren van een voertuig net even anders. Ook in Frankrijk is dit proces anders. Met de juiste documenten en voorbereiding kan dit proces redelijk soepel doorlopen worden. Het invoerproces kunt u zelf doen, maar ook uit handen geven. Lees hier meer over het uitbesteden van de registratie van een auto in Frankrijk.

Wilt u meer informatie over het exporteren van een auto naar Frankrijk? Neem dan contact op of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp