Import auto transporteren

Wagen exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom u een wagen laat exporteren naar het buitenland. Hebt u bijvoorbeeld uw wagen verkocht aan iemand die in het buitenland woont, of u gaat emigreren naar het buitenland? Hoe dan ook, een wagen exporteren naar het buitenland is een tijdrovende klus door de complexe administratie die hierbij komt kijken. Er dient onder andere een speciale verzekering afgesloten te worden en tijdelijke kentekenplaten moeten worden aangevraagd.

Om er zeker van te zijn dat het exporteren van uw wagen volgens de juiste regels gebeurt, kunt u uw wagen exporteren via GlobalCar. Jaarlijks exporteren wij wagens naar diverse landen, en hebben al meer dan 25 jaar ervaring in de branche.

Eenvoudig uw wagen exporteren naar het buitenland

Om uw wagen te kunnen exporteren naar het buitenland dient u onderstaande en meest recente documenten mee te nemen:

  • Kentekenbewijs Deel I (IA)
  • Kentekenbewijs Deel II (IB)
  • Kopie kentekenbewijs Deel III
  • Overschrijvingsbewijs (II)

Als u een kentekencard bezit van de wagen die u wilt exporteren, kunt u deze meenemen in plaats van bovenstaande documenten. Tevens dient u bijbehorende kentekenplaten in te leveren zodat GlobalCar uw wagen kan uitschrijven uit het Nederlandse kentegenregister, en aan te melden voor uitvoer. Hierna ontvangt u het uitvoerbewijs van de wagen, deze dient u te bewaren in uw administratie.

Nadat GlobalCar uw wagen heeft aangemeld voor uitvoer mag u deze niet meer op de openbare weg besturen. Als u de wagen toch nog nodig heeft, dient u hiervoor een uitvoerkentekenbewijs met bijbehorende kentekenplaten aan te vragen. GlobalCar kan een speciale verzekering afsluiten zodat u in een periode van 14 dagen alsnog van uw wagen gebruik kunt maken.

Verzekerd uw wagen exporteren met GlobalCar

Wij vinden het erg belangrijk dat de export van uw wagen van begin tot eind goed en veilig verloopt. GlobalCar draagt zorg voor het hele proces, en met onze jarenlange ervaring bent u verzekerd dat uw wagen volgens de regels wordt geëxporteerd naar het buitenland.

Wilt u uw wagen exporteren, dan bent u bij GlobalCar aan het juiste adres. Maar naast uw wagen exporteren kunnen wij nog veel meer voor u doen. Een auto leasen of huren, op zoek naar een occasion of benieuwd wat de beste verzekering is voor uw wagen? U doet het bij GlobalCar. Bekijk onze website om te zien wat wij voor u kunnen beteken in het exporteren van uw wagen of onze andere dienstverleningen.

U wilt uw wagen exporteren naar het buitenland? Kies dan vandaag nog voor GlobalCar en bespaar u een hoop zorgen en tijd.

Mocht u nog meer informatie nodig hebben, neem dan contact op via het contactformulier op de website, of bel ons op: 018 66 4 99 99, wij staan u graag te woord.

wagen exporteren

 

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp