Auto exporteren naar België

Auto exporteren naar België

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Voor het exporteren van een auto naar België moeten de eerste stappen al in Nederland worden gezet. Deze stappen zijn nodig om de auto vervolgens zonder problemen te kunnen invoeren in België. Dit begint met het uitschrijven van de auto. Hiervoor dient u de volgende documenten en zaken compleet aan te kunnen bieden:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Bij het compleet aanleveren van deze bovengenoemde zaken kan het voertuig binnen enkele minuten worden geëxporteerd. Als bewijs van deze dienst ontvangt u zowel het Kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Als u de auto zelf richting België gaat brengen dan dient u ook een tijdelijk verzekering af te sluiten. Hierbij bent u 15 dagen WA-verzekert en krijgt u een set witte kentekenplaten.

Rest-BPM teruggave bij export naar België

Ook bij het exporteren van een auto naar België kunt u mogelijk rest-BPM terug ontvangen. Hiervoor dient de auto voor het eerst in Nederland geregistreerd te zijn na 16 oktober 2006. De datum van eerste registratie staat vermeld op het kentekenbewijs van de auto. In veel gevallen kan rest-BPM een export extra aantrekkelijk maken. Hoe hoog het bedrag is kunnen door middel van het kenteken altijd voor u nagaan.

Een nieuwe auto exporteren naar België

Als u een nieuwe auto wilt gaan inschrijven in België, dan hoeft deze niet eerste te worden uitgeschreven in Nederland. Simpelweg omdat de auto nooit een Nederlands kenteken heeft gehad. Daarnaast zal de inschrijvingsprocedure er anders uitzien dan bij een tweedehands auto. Staat u op het punt een nieuwe auto te gaan kopen en in te gaan schrijven in België? Neem dan contact op of maak gebruik van het formulier hieronder voor vrijblijvend advies.

Auto invoeren in België

Of het nu een tweedehands auto betreft of een nieuwe auto. Beide gevallen kunnen wij het volledig proces uit handen nemen van aankoop tot aflevering op Belgisch kenteken. Meer informatie over het invoeren van een auto in België vindt u hier.

Wilt u meer informatie over hierboven genoemde zaken? Neem dan contact op of maak gebruik van het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp