Motor exporteren

Motor exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een motor exporteren en meenemen naar het bestemmingsland, hoe werkt dat? Op het eerste gezicht lijkt het een ingewikkeld proces die veel tijd en moeite in beslag gaat nemen. Echter dit is eigenlijk helemaal niet het geval. Met de juiste voorbereiding en hulp is het binnen mum van tijd geregeld. Voordat u het exportverzoek indient is het belangrijk dat u beschikt over alle benodigde documenten. Gaat u de motorfiets verkopen aan een buitenlandse koper of klant? Dan is het handig om na te gaan of u alles op orde heeft. Om een motor te exporteren dient u de volgende zaken paraat te hebben:

Originele Nederlandse kentekenplaat
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

De motor hoeft niet worden meegenomen. Wel is het slim om vooraf even de exacte kilometerstand te noteren of hiervan een foto te maken.

Met deze documenten zal de motorfiets geëxporteerd worden en zal u vervolgens de volgende documenten krijgen: Kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Het kentekenbewijs deel II in combinatie met het oude kentekenbewijs (kaart of papieren) is het vervangende kentekenbewijs van de motorfiets en is een belangrijk document voor de registratie van de motor in het bestemmingsland. Het vrijwaringsbewijs toont aan dat de motorfiets niet langer op uw naam geregistreerd staat in Nederland.

 

Tijdelijk verzekeren van een motor

Nadat de motor geëxporteerd is vervalt ook de verzekering van de motorfiets. Om de motorfiets te verzekeren om rijdend naar het bestemmingsland te kunnen rijden dient er een tijdelijke verzekering te worden afgesloten. De verzekering is speciaal voor voertuigen met de status export. Bij de verzekering ontvangt u een kentekenplaat en groene kaart. Met deze groene kaart is de motor in heel Europa voor 15 dagen WA-verzekert. Een tijdelijke verzekering geeft u extra gemak in het buitenland, omdat u hiermee gemakkelijk van en naar de keuring kunt rijden. Daarnaast kunt u in de periode tussen de aanvraag en ontvangst van het kenteken gewoon blijven rijden.

Wilt u extra informatie of een afspraak maken om uw motorfiets te exporteren? Neem dan contact op of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp