EX-A document

BTW terugvragen bij export auto

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

U kunt bij de export van een auto de BTW terugvragen. Dit kan zowel bij het exporteren binnen als buiten de EU. Het grote verschil is dat wanneer u een auto exporteert buiten de EU dat u de BTW moet terugvragen zodra u het afgestempelde EX-A formulier ontvangen heeft. Binnen de EU mag u 0% BTW heffen mits het een transactie is tussen BTW-nummers. Hier is er sprake van een intracommunautaire levering. Alleen hoe gaat het terugvragen van de BTW bij export van uw auto nou in zijn werk? Gelukkig kunt u de hulp inroepen van GlobalCar, uw expert voor het exporteren van auto’s

Hoe kunt u BTW terugvragen bij de export van een auto?

Het is belangrijk dat u vooraf hiervoor in Nederland al een aantal zaken regelt. Als de auto buiten de EU geëxporteerd wordt, dan zal men alleen in aanmerking komen voor BTW teruggave ofwel het hanteren van het 0%-BTW tarief. In de meeste gevallen zal de verkopende partij de BTW als onderpand willen behouden totdat u bewijs aanlevert dat de goederen de EU hebben verlaten. Bewijzen van dit feit kan door middel van een EX-A douane document. Dient vooraf te worden opgesteld en u zult hiervoor een aantal documenten en gegevens moeten kunnen voorleggen. Deze regeling geldt voor zowel bedrijven als particulieren.

BTW bij export binnen de EU

Blijft de auto binnen de EU? Dan kan er bij levering aan een particulier niet gebruik worden gemaakt van het 0%-BTW tarief. Betreft het een levering tussen twee bedrijven in verschillende EU-landen, dan mag men wel gebruik maken van het 0%-BTW tarief. Men spreekt hier van een intracommunautaire levering. Hierbij wordt het BTW bedrag verlegd naar het buitenland. Bij export binnen de EU, of eigenlijk EER-landen, kunt u wel in aanmerking komen voor BPM teruggave.

GlobalCar kan u ondersteunen bij het terugvragen van de BTW bij de export van uw auto

GlobalCar verzorgt al ruim 25 jaar de export van auto’s en kan u dus optimaal ondersteunen bij het terugvragen van de BTW. Daarnaast zal GlobalCar u ook kunnen ondersteunen bij het terugvragen van de BPM. GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf, en om deze reden kunt u bij ons alle aan de RDW gerelateerde zaken afhandelen. Door de afgelopen 25 jaar hebben wij natuurlijk alles al een keer meegemaakt en wij kunnen u dan ook optimaal ondersteunen bij de export van uw auto en het terugvragen van BPM en de BTW.

Voor teruggave van de BPM en de BTW bent u bij GlobalCar aan het juiste adres

Wij hebben de ervaring en kennis in huis om voor u het maximale terug te krijgen. U hoeft alleen maar bij ons langs te komen met de relevante documenten, of liever nog, met de auto die u naar het buitenland wilt exporteren. Wij kunnen het hele proces begeleiden, en als u dat wilt zelfs namens u uitvoeren. Wij zorgen voor de juiste documentatie en dat voor een spoedige afhandeling van het proces. Dus voor een gemakkelijke export van uw auto en het terugvragen van de BPM en de BTW, bent u bij GlobalCar aan het juiste adres! Twijfel dus niet en neem vandaag nog contact op met GlobalCar.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp