Auto exporteren naar Duitsland

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Wanneer u een auto bezit of koopt in Nederland en deze op Duits kenteken wilt zetten. Dan zal de auto eerst geëxporteerd moeten worden in Nederland. Dit omvat het verzamelen van alle benodigde documenten en uitschrijven van het voertuig. Een auto exporteren naar Duitsland uit handen geven en uw auto met kenteken laten afleveren? Lees dan hier verder. Om de auto te kunnen uitschrijven zullen de volgende zaken en documenten compleet moeten worden aangeleverd:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Mits de bovengenoemde zaken compleet worden aangeleverd kan het voertuig binnen enkele minuten worden geëxporteerd. Bij een succesvolle uitschrijving krijgt u de volgende documenten retour: Het kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Vooral het kentekenbewijs deel II is belangrijk. In combinatie met het oude Nederlandse kentekenbewijs is dit het geldende kentekenbewijs en nodig bij de registratie in Duitsland. Oftewel wij verzorgen dat u beschikt over de juiste document om een auto te exporteren naar Duitsland.

Auto invoeren in Duitsland

Heeft een auto die u graag in Duitsland wilt registreren? Bij GlobalCar kunnen wij het volledige proces van aankoop tot het uitgeven van de Duitse kentekenplaten voor u regelen. Hierdoor heeft verder geen zorgen over het gehele proces en wordt alles netjes afgehandeld. Voor meer informatie over het invoeren van een auto in Duitsland kunt u hier meer lezen.

Tijdelijke verzekering en BPM teruggave

In het geval dat u zelf alles gaat regelen zult u ook moeten vragen om een tijdelijk kenteken. Hiermee kunt van Nederland naar Duitsland rijden om vervolgens de verschillende stations voor de invoer en registratie. Het kenteken heeft een geldigheid van 15 dagen is en direct af te geven. Let op dat dit een WA-verzekering betreft.

Daarnaast is het goed om na te gaan of ervoor uw auto rest-BPM kan worden teruggevraagd. Hiervoor moet het voertuig aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet het voertuig na 16 oktober 2006 voor het eerst in Nederland geregistreerd zijn. Daarnaast moet er daadwerkelijk BPM betaald zijn voor het voertuig. Lees hier meer over BPM teruggave.

Wilt u meer informatie over het exporteren van een auto naar Duitsland? Neem dan contact op of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp