4x4 op spaans kenteken

Auto invoeren in Spanje

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een auto invoeren in Spanje, omdat er een tweede huis is of men gaat er permanent wonen. In Spanje zijn er slechts een aantal voorwaarden om een auto op Spaans kenteken voor de deur te kunnen zetten. Allereerst dient ment te beschikken over een zogenaamd NIE-nummer. Dit is eigenlijk nodig voor het aanvragen van alle Spaanse contracten. Daarnaast dient u te beschikken over een eigendomsakte van een woning of een huurcontract. Oftewel een Spaans adres dat op uw naam geregistreerd staat.

Direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

Invoerbelasting in Spanje

Om een auto in te voeren in Spanje dient er in de meeste gevallen invoerbelasting betaalt te worden. Deze belasting is per auto anders en dient te worden berekent met behulp van een aantal gegevens van de auto. Het makkelijkste is hiervoor het kenteken. Op basis van het kenteken kunnen dingen zoals leeftijd, uitstoot en uitvoering al achterhaalt worden, gegevens die nodig zijn om deze belasting te kunnen bepalen. Betreft het geen Nederlands voertuig dan volstaat een kopie van het kentekenbewijs in de meeste gevallen ook. De invoerbelasting is over het algemeen de grootste kostenpost die het invoeren van een auto in Spanje met zich mee brengt.

Belangrijk om te weten

In Spanje eist men net als in België en Frankrijk een COC bij het voertuig. Zonder COC wil men het auto niet invoeren en zal er eerst een COC of Homologatie rapport moeten worden opgevraagd. Lees meer over COC’s hier. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te melden of de auto een trekhaak heeft. Dat klinkt als een detail, maar in Spanje kan hier zeer moeilijk over worden gedaan als er de juiste documentatie hiervoor ontbreekt.

De Nederlandse documentatie

Ook in Nederland dienen er al een aantal dingen te worden geregeld, zoals het exporteren van het voertuig en aanvragen van een tijdelijk kenteken. Deze service kunnen wij aanbieden zodat u van begin tot einde ondersteund wordt bij het invoeren van de auto in Spanje. Bij het exporteren ontvangt u van ons het kentekenbewijs deel II, vrijwaring, groene kaart en twee witte kentekenplaten. Met deze set kunt u 15 dagen rondrijden en heeft u voldoende tijd totdat u het kenteken ontvangt.

BPM terugvragen na registratie

Het invoeren van een Nederlandse auto in Spanje kan in veel gevallen extra interessant worden door de teruggave van de rest-BPM. De hoogte van de rest-BPM is afhankelijk van de bruto BPM en de leeftijd van de auto. Des te ouder de auto des te lager het BPM bedrag. Daarbij moet ook vermeld worden dat BPM alleen kan worden teruggevraagd op voertuigen die voor het eerst in Nederland geregistreerd zijn naar 16 oktober 2006. Dus ook als het voertuig voor het eerst internationaal geregistreerd is voor deze datum, maar bijvoorbeeld voor het eerst in Nederland in 2010. Natuurlijk uitzonderingen daar gelaten.

Wilt u meer informatie of graag een prijsoverzicht van het invoeren van uw auto in Spanje? Neem dan direct contact op of maak gebruik van het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp