Caravan exporteren

Camper of Caravan exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Geen land met zoveel campers en caravans als in Nederland. Dit betekent dat het aanbod groot is. Een groot aanbod trekt ook klanten uit het buitenland die een camper of caravan willen kopen voor de handel of voor eigen gebruik. Natuurlijk is het ook mogelijk dat u zelf richting in het buitenland gaat en u uw camper of caravan graag meeneemt naar het bestemmingsland. In beide gevallen zal de camper of caravan geëxporteerd moeten worden. Om een camper of caravan te exporteren dient u de volgende zaken en documenten op orde te hebben:

Originele Nederlandse kentekenplaat
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs en adres gegevens van de koper

Mocht een van deze documenten ontbreken, dan zult u dit tijdig opnieuw moeten aanvragen. De camper of caravan hoeft niet bij het exportproces aanwezig te zijn.

Eenmaal als alles op orde is kan de camper of caravan binnen enkele minuten worden voorzien van de export status. Hiermee is de camper of caravan niet langer geregistreerd in Nederland. Als bewijs hiervan ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Ook krijgt u een nieuw kentekenbewijs, beter bekend als kentekenbewijs deel II. Samen met het oude Nederlandse kentekenbewijs is dit het nieuwe geldende kentekenbewijs. Dit kentekenbewijs is nodig om de camper of caravan in het buitenland te kunnen registreren.

Camper / Caravan exporteren en verzekeren

Bij uitschrijving in Nederland vervalt ook de verzekering en is deze niet meer geldig op het voertuig. Om de camper / caravan vervolgens wel te kunnen vervoeren naar het bestemmingsland zal deze opnieuw verzekert moeten worden. Dit kan alleen door het afsluiten van een tijdelijke verzekering. Met deze verzekering is de camper / caravan 14 dagen WA-verzekert. De polis van de verzekering dekt praktisch heel Europa en enkele landen hierbuiten. Bij het aanvragen van de verzekering ontvangt u ook meteen een nieuwe witte kentekenplaat. Hiermee bieden wij een heel pakket om gerust van Nederland naar het bestemmingsland te kunnen rijden.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken om een camper / caravan te exporteren? Neem dan contact op of maak gebruik van het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp