Nieuwe auto exporteren

Nieuwe auto invoeren in België

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Bij het invoeren van een nieuwe auto in België gelden er andere regels dan bij het invoeren van een tweedehandsauto. In sommige gevallen kan een gebruikte auto ook nog beschouwd worden als een nieuwe. Een auto wordt in België als nieuw beschouwt als deze aan de volgende twee eisen voldoet:

De auto is minder dan 6 maanden geleden voor het eerst internationaal geregistreerd
De kilometerstand is op het moment van aankopen minder dan 6000 km

Voldoet de auto aan één of beide kenmerk(en) dan zal er bij de invoering BTW moeten worden afgedragen. U moet dan ook BTW afdragen zelfs als dit in het land van herkomst al betaald is. Het is dus belangrijk dat u dit vooraf goed bekijkt. Mocht het voertuig naar een Belgische onderneming gefactureerd zijn, dan hoeft er geen BTW te worden afgedragen.

Kosten in België

In Nederland betaalt men BPM bij de inschrijving van een auto. Dit bedrag is dan gebaseerd op de uitvoering, extra opties en uitstoot. In België kent men hiervoor de Belasting op Inverkeerstelling, kortweg BIV. Dit bedrag dient bij een inschrijving van een voertuig naderhand te worden voldaan. De BIV wordt bepaalt aan de hand van leeftijd, motorinhoud en uitstoot. Aan de hand van deze gegevens kan dit bedrag worden vastgesteld. Des te hoger de motorinhoud en uitstoot, des te hoger het bedrag. Let op dat dit bedrag bij export niet kan worden teruggevraagd!
Daarnaast betaalt u net als in Nederland verkeersbelasting (VB) en verzekering. Over het algemeen zijn deze vaste kosten lager dan in Nederland. Wilt u graag weten wat de BIV en VB zijn voor uw voertuig? Neem dan contact op.

Versnelde aanvraag

In België is het mogelijk om de aanvraag van het kenteken te versnellen. Dat is handig als u de auto op korte termijn nodig hebt of de auto snel afgeleverd dient te worden. Let op dat het hierbij belangrijk is dat de verzekering van de auto al zo ver mogelijk geregeld is. Een inschrijving dient namelijk compleet te worden gemaakt door de verzekeraar. Heeft u nog geen verzekeraar? Geef dit dan bij ons aan.

Wilt u meer informatie rondom het invoeren van een nieuwe auto in België? Neem dan contact op of maak gebruik van het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp