Standaard import

Het importeren van een auto met het standaard pakket omvat alles wat u nodig heeft om een buitenlandse auto op Nederlands kenteken te krijgen. Dit houdt in dat de BPM aangifte, RDW keuring en afgifte van de kentekenplaten voor u geregeld worden. Middels een versnelde aanvraag kan de auto snel door de RDW gekeurd worden en de BPM aangifte vervolgens snel worden afgehandeld. 

BPM taxatie

In veel gevallen kan er bij een jong gebruikte of exclusief model auto nog voordeel worden behaalt op het te betalen BPM bedrag. Door middel van een taxatie wordt de auto dan compleet nagekeken. Op basis van de uitkomst kan het BPM bedrag dan lager uitvallen dan zoals berekend wordt met de traditionele koerslijst of afschrijvingstabel. Een taxatie zal alleen uitgevoerd indien er een voordeel behaalt kan worden.

Auto transporteren vanuit het buitenland

De lastigste stap in het importeren van een auto is meestal het ophalen van de auto. In Duitsland is het regelen van een tijdelijk kenteken niet lastig, echter dit geldt niet voor tal van andere zoals België of Frankrijk. Indien u hier een auto koopt, dan kan het regelen van een tijdelijk kenteken heel wat tijd in beslag nemen. Daarbij komt het feit dat het rijden op een tijdelijk buitenlands kenteken als Nederlander niet toegestaan is en kan leiden tot een hoge boetes. Hiervoor zijn wel oplossingen mogelijk, maar het makkelijkste is om de auto gewoon op te laten halen door een transporteur. De dagelijkse ophaalritten in het buitenland zorgen ervoor dat een auto binnen mum van tijd in Nederland kan staan en het import proces in gang kan worden gezet. 

NON-EU import

De meeste auto’s die naar Nederland worden gehaald zijn voertuigen met een Europese oorsprong. In geval dat een auto van buiten de EU komt, zoals Zwitserland of de VS, dan zitten hier extra werkzaamheden aan vast. Te beginnen met de inklaring en afdracht van invoerrechten en BTW. Als de auto een Europese Typegoedkeuring heeft, dan kan de auto middels het standaard traject geïmporteerd worden. Heeft de auto geen Europese Typegoedkeuring? Dan is er een aanvullende Individuele Typegoedkeuring nodig met daarbij de nodige aanpassingen aan bijvoorbeeld de verlichting. Neem hiervoor altijd even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct aan de slag

Gebruik het formulier hieronder om persoonlijk advies aan te vragen rondom u import.

Standaard import NL

  • Het verhuisgoed pakket kunt u aanvullen met de volgende extra diensten