Auto invoeren in Zwitserland

Auto invoeren in Zwitserland

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een auto invoeren in Zwitserland is net even anders dan een auto invoeren in een EU-land. Zo zijn onder andere de douane regels en BPM teruggave regeling anders. Het is vooraf belangrijk om te vermelden of het een nieuw voertuig betreft of dat het voertuig al ingeschreven is geweest in een ander EU-land. Dit is met name belangrijk voor de afdracht van de BTW in Zwitserland. Bent u van plan om een nieuw voertuig mee te nemen naar Zwitserland? Dan is het mogelijk om u hierin van begin tot einde in te ondersteunen.

Direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

Kosten voor het invoeren van een auto in Zwitserland

Ook in Zwitserland zijn er verschillende belastingen en taksen in het leven geroepen die bij het registreren van een auto betaalt dienen te worden. Afhankelijk van het type voertuig, uitstoot, gewicht en brandstof zal er CO2 belasting betaalt moeten worden. Des te hoger de vervuiling des hoger het af te dragen bedrag. Ook dienen er invoerrechten en belasting over de voertuigen te worden betaalt. Echter als u in het bezit bent van een vrijstelling kunnen deze kosten mogelijk vervallen. Een vrijstelling kan bijvoorbeeld worden aangevraagd in het geval van een verhuizing vanuit Nederland naar Zwitserland. Hiervoor dient u het voertuig al wel langer dan 6 maanden in u bezit te hebben. Bij het invoeren van een auto in Zwitserland is het belangrijk dat u rekening houdt met deze bijkomende kosten.

Benodigde documentatie

Om het registreren van een auto mogelijk te maken moet het voertuig eerst Zwitserland worden binnengelaten. Dit betekent dat het bij de douane ingeklaard dient te worden. Met de juiste documentatie is dit in principe vrijwel nooit een probleem. Bij de douane zal men vragen om T1 of een T2 document, afhankelijk van waar het voertuig ingeklaard gaat worden. Aanvullend is het voor de invoerrechten belangrijk dat er een EUR.1 wordt aangevraagd. Hiermee wordt namelijk aangetoond dat het voertuig is geproduceerd in de EU en kan het zonder invoerrechten te betalen worden ingevoerd. Het laatste belangrijke document is een COC. Hierop staat alles wat men in Zwitserland dient te weten over de auto. Zowel voor een nieuw als gebruikt voertuig is dit belangrijk. Is dit niet aanwezig dan zal dit aangevraagd moeten worden. Voor alle benodigde documentatie

BTW en BPM teruggave bij export naar Zwitserland

Gaat u een BTW voertuig invoeren in Zwitserland? Dan mag het voertuig tegen 0% BTW worden factureert. Over het algemeen zal een dealer of verkoper niet heel erg om staan te springen. Het is daarom belangrijk dat dit goed geregeld word. Hetzelfde geldt voor het terugvragen van de BPM. Wij bieden u hierover graag ons advies, neem hiervoor contact op door middel van het contact formulier of door telefonisch contact.

Hoe werkt de invoering?

Klaar om uw in te voeren in Zwitserland? Wij helpen u graag verder! Neem contact op of bel direct.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp