Scooter of brommer exporteren

Brommer exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een brommer exporteren? Net als ieder ander gekentekend voertuig kunnen wij ook een brommer voor u exporteren. Stel dat u graag uw brommer meeneemt naar het bestemmingsland of dat u een brommer of scooter verkocht heeft aan een buitenlandse koper, dan zullen er een aantal dingen moeten worden geregeld. Allereerst is het belangrijk dat u zorgt dat u de volgende documenten op orde heeft:

Originele Nederlandse kentekenplaat
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes

 

Daarnaast dient de koper, of in het geval dat u de brommer zelf meeneemt, zich te kunnen legitimeren door middel van een paspoort of ander geldig identiteitsbewijs. Al deze zaken neemt u mee naar onze locatie zodat de brommer of scooter zonder problemen kan worden geëxporteerd. Let op dat de brommer hier dus niet fysiek bij aanwezig hoeft te zijn. U dient alleen de kentekenplaat mee te nemen. Bij het exporteren zal de kentekenplaat worden ingenomen en na het proces worden vernietigd.

 

Een brommer exporteren, wat krijgt u mee

Het exporteren van de brommer of scooter zal in zijn totaliteit niet meer dan 10 tot 15 minuten in beslag gaan nemen. Als alle benodigde gegevens voorhanden zijn, dan zal het proces eigenlijk zeer vlot verlopen. Het kan voorkomen dan u niet alle gegevens bij de hand heeft. Het is handig om van te voren even goed na te gaan of u over alle gegevens en zaken beschikt voordat u wegrijdt zodat u niet voor verassingen komt te staan. Eenmaal als alles goed is gegaan ontvangt u van ons het kentekenbewijs deel II in combinatie met het oude kentekenbewijs. Ook krijgt u netjes een vrijwaringsbewijs.

 

Bent u van plan om een brommer, scooter of snorfiets te exporteren en wilt u graag meer informatie. Aarzel dan niet en neem direct contact op of stel u vraag via het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp