Witte exportkentekenplaten

april 9, 2015

Tijdelijk exportkenteken aanvragen

Er zijn diverse redenen te bedenken om uw auto, motor of vrachtwagen te exporteren. Misschien is er een specifiek persoon aan wie u uw voertuig wilt geven, of gaat u zelf emigreren. Het kan ook zo zijn dat u uw auto wilt verkopen en dat uw model auto in het buitenland meer opbrengt dan in Nederland. Wat de reden ook is, de export van uw auto of ander voertuig kan heel wat om het lijf hebben. Wellicht hebt u zich er al enigszins in verdiept en hebt u gelezen dat u voor de export een tijdelijk exportkenteken moet aanvragen. Wat is een tijdelijk exportkenteken en hoe kunt u dit aanvragen? GlobalCar vertelt het u.

Een tijdelijk exportkenteken aanvragen: waarom en hoe?

U vraagt zich misschien af hoe u een tijdelijk exportkenteken kunt aanvragen en waarom deze kentekens überhaupt bestaan. Laten we voor het gemak stellen dat u uw auto wilt exporteren, om welke reden dan ook. U moet het voertuig dan uitschrijven uit Nederland Voor het tijdelijk exportkenteken aanvragen moet u dan de kentekenplaten van de auto inleveren, tezamen met  de plastic kentekencard en de tenaamstellingscodes. Daarmee kunnen wij een tijdelijk exportkenteken aanvragen.

Aan het exportkenteken zit automatisch een tijdelijke WA-verzekering verbonden met een geldigheid. Een tijdelijk exportkenteken aanvragen heeft als doel om de auto naar het buitenland te vervoeren binnen een periode van 14 dagen. Op het langer dan de toegestaande periode rondrijden met een exportkenteken staan stevige boetes, dus vraag dit kenteken zo kort mogelijk voor vertrek aan. Naast een Nederlands exportkenteken bestaan er ook andere tijdelijke kentekens. Het transitokenteken, het Duitse Zollkennzeichen en Oostenrijkse AT-plaat zijn hiervan de meest voorkomende. Deze kentekens zijn voornamelijk interessant voor nieuwe voertuigen of voertuigen zonder Nederlandse registratie. Lees hierover meer hier.

GlobalCar kan voor u een tijdelijk exportkenteken aanvragen en verder de gehele export voor u regelen

GlobalCar uit Oud-Beijerland is een RDW-erkend autobedrijf dat gespecialiseerd is in het exporteren van auto’s en andere voertuigen. Jaarlijks regelen wij de exportdocumenten voor honderden voertuigen. Namens u kunnen wij een tijdelijk exportkenteken voor u aanvragen en alle andere zaken rondom de export van uw voertuig voor u regelen. Wanneer u voor ons kiest, zullen wij niet alleen het tijdelijk exportkenteken voor u regelen, maar krijgt u de bijbehorende exportkentekenplaten ook van ons. Tevens kunnen wij de exportverzekering voor u regelen. Alles wat in Nederland geregeld moet worden nemen wij u uit handen. Daarnaast kunnen wij u deskundig adviseren over de procedures die gevolgd moeten worden in het land van bestemming. Voor een bescheiden bedrag besparen wij u veel tijd en wordt alles voor u geregeld. Dus kies voor de dienstverlening van GlobalCar voor het aanvragen van een tijdelijk exportkenteken en alles wat er verder komt kijken bij het exporteren van uw voertuig!