Opel Corsa exporteren

oktober 7, 2016

Shockeffect bij Opel

Na enkele wat minder gunstige jaren is Opel weer helemaal terug met opvallende nieuwe modellen. Op Auto.blog.nl spreken ze zelfs al van een ‘shockeffect bij Opel’. Het Duitse automerk pakt deze maand flink uit op de beroemde Autosalon van Parijs. Hier is immers de wereldpremière van Opels paradepaardje op het gebied van elektrisch rijden: de Ampera-e. Begin 2017 komt hij op de markt.

Dit model wordt revolutionair genoemd in zijn klasse door de actieradius van meer dan 400 kilometer op één acculading. Hiermee kan hij met een oplaadbeurt veel langer op de weg zijn dan vergelijkbare modellen van concurrerende merken, zelfs tot wel dertig procent meer in bepaalde gevallen. Andere merken scoren namelijk per oplaadbeurt tussen de 190 kilometer (de VW e-Golf) of de 300 kilometer (de BMW i3). De kans dat u dan onderweg ergens strandt, is hiermee aanzienlijk verkleind. Wilt u ook uw auto exporteren naar Duitsland? Dan bent u bij Globalcar aan het juiste adres.

Behalve de grote accu-capaciteit heeft de Ampera-e nog meer pluspunten

De voor elektrische auto’s grote acculading die in één keer mogelijk is, is nog niet het enige. De auto biedt ook nog eens optimaal rijplezier dankzij de combinatie van 360 Nm en een motorvermogen van 150 kW (204 pk). In slechts 3,2 seconden schiet hij van nul tot vijftig kilometer per uur.

De batterijzone van 60 kWh is onder de vloer gemonteerd, waardoor er aan de binnenkant van de auto royale ruimte is voor vijf personen. Voor een auto met een lengte van 417 centimeter is een bagageruimte van 382 liter zeer fors te noemen. Opel is vooruitstrevend op het gebied van connectiviteit, wat is te danken aan Opel OnStar en IntelliLink, die ook aanwezig zijn bij de Ampera-e.

De Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden betaalbaar

Tot slot is er natuurlijk nog een aantrekkelijk prijskaartje, want om de hype te voeden heeft Opel al een beetje verklapt dat de Amera-e voor elektrisch rijden een slag voordeliger zal zijn dan de modellen van de concurrentie.

De Duitse General Motors-dochter heeft deze maand in Parijs nog meer nieuws onthuld. Zo komt het automerk ook nog met andere nieuwe modellen, zoals de Opel Karl Rocks, waarin diverse kenmerken van een SUV aanwezig zijn. Of de Opel Cascada Supreme, voor de liefhebber van exclusief design. Ook onthulde Opel-CEO Karl Thomas Neumann de nieuwe Opel Zafira en de Mokka X.