mei 8, 2015

RDW nieuw kenteken

Het kan gebeuren: u raakt uw papieren kentekenbewijs of uw kentekencard kwijt, of deze raakt beschadigd. Dan moet u natuurlijk zo snel mogelijk bij de RDW voor een nieuw kenteken zorgen, want rijden zonder geldig kentekenbewijs mag niet, dat kan u op zware boetes komen te staan. Ook als uw kentekenplaten gestolen worden, of van uw auto afgevallen zijn, moet u direct bij een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten laten maken. En wanneer u een auto wilt exporteren moet u bij de RDW ook een nieuw kenteken aanvragen, namelijk een exportkenteken. Hoe gaat dit nu allemaal in zijn werk, en kunt u misschien een bedrijf vinden dat voor u bij de RDW een nieuw kenteken aan kan vragen, zodat u dit niet zelf hoeft te regelen?

Een nieuw kenteken bij de RDW: wat moet u doen?

Bij een beschadigd of kwijtgeraakt papieren kentekenbewijs of plastic kentekencard moet u dus, zoals gezegd, op korte termijn een nieuw kenteken regelen bij de RDW. Gelukkig kunt u dit online regelen. Kijkt u daarvoor op de website van de RDW. Ook wanneer u alleen de tenaamstellingscode kwijt bent, kunt u online een nieuwe aanvragen. Voor een nieuw kenteken bij de RDW aanvragen vult u uw gegevens in op de site van de RDW. Vervolgens kunt u via iDEAL betalen. De RDW stuurt u dan een nieuw kenteken, in de vorm van een kentekencard, per post toe. Een dag later ontvangt u de nieuwe tenaamstellingscode. Deze code dient u apart van uw kentekencard te bewaren. Mocht u nog een beschadigd oud kentekenbewijs en een oude tenaamstellingscode hebben, dan kunt u deze na de ontvangst van een nieuw kenteken van de RDW vernietigen, deze zijn dan namelijk ongeldig.
Nieuwe kentekenplaten kunt u laten maken bij een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant. U moet dan uw voertuigbewijs (Deel IA), of de kentekencard meenemen, en een geldig legitimatiebewijs. Na betaling van de kosten, die kunnen variëren per fabrikant, krijgt u nieuwe kentekenplaten met een duplicaat code. Deze code geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor uw auto zijn gemaakt. Ook als u slechts één kentekenplaat kwijt bent, en uw auto heeft er twee nodig, moet u twee nieuwe kentekenplaten laten maken.

Een nieuw kenteken van de RDW bij de export van uw auto

Ook wanneer u uw auto wilt exporteren, om welke reden dan ook, hebt u een nieuw kenteken van de RDW nodig. Met dit nieuwe kentekenbewijs en kentekenplaten mag u 14 dagen in Nederland rondrijden. Deze periode is bedoeld om de auto naar het buitenland te vervoeren; gebruikt u deze periode ook daarvoor, want op het langer dan 14 dagen in Nederland rijden met dit exportkenteken staan zware boetes.
De export van een auto heeft heel wat om het lijf, dit beperkt zich niet tot het aanvragen van een nieuw kenteken bij de RDW. Het is daarom aan te raden om de export van uw auto te laten regelen door een gespecialiseerd bedrijf. GlobalCar uit Oud-Beijerland is een bedrijf dat dit voor u kan doen, wij houden ons al meer dan 25 jaar bezig met het faciliteren van de export van allerlei voertuigen. Een nieuw kenteken aanvragen bij de RDW hebben wij al talloze malen gedaan, net als de overige handelingen die komen kijken bij de export van een auto. Ook kunnen wij u deskundig adviseren over de procedures die gevolgd moeten worden in het land van bestemming.
Bespaar uzelf dus tijd en moeite en laat GlobalCar een nieuw kenteken bij de RDW voor u aanvragen en de verdere exportprocedure voor u faciliteren, dan is alles zo geregeld, op correcte wijze!