Amerikaanse auto importeren

juli 8, 2014

Oude auto exporteren

Hebt u een oude auto waar u vanaf wilt, omdat u wel eens aan iets nieuwer toe bent? Het zou mooi zijn als u uw oude auto kon verkopen en er dan nog wat voor terugkreeg. Sommige oude auto’s worden beschouwd als klassiekers en dan kunt u er nog een redelijke prijs voor krijgen. Andere oude auto’s zijn weinig meer waard. Tenminste, in Nederland is dat het geval. In sommige andere landen, waar mensen minder te besteden hebben en er minder mensen zijn die dure nieuwe auto’s kunnen betalen, kan zo’n oudere auto nog best wat opbrengen. Bovendien worden sommige typen auto’s in het buitenland sowieso hoger gewaardeerd dan hier in Nederland. Daarom zou u kunnen overwegen om uw oude auto te exporteren naar het buitenland.

Het is echter wel een hoop gedoe, zo’n exportprocedure. Daarom beginnen sommige mensen er niet aan, ze vinden het dan niet waard om dat hele proces te doorlopen en in plaats van hun oude auto te exporteren verkopen ze deze maar voor een lager bedrag aan een Nederlandse particulier of garage.

U kunt echter ook kiezen voor een partner die u alle zorg en al het geregel uit handen neemt rondom het exporteren van uw oude auto. Het is belangrijk om in zo’n geval te kiezen voor een professionele partij die weet wat er komt kijken bij een oude auto exporteren. Zo’n partij kan de hele afhandeling van de export van begin tot eind voor u verzorgen, waardoor u de hogere prijs van buitenlandse verkoop krijgt, zonder al het gedoe dat er bij komt kijken als u de export van uw oude auto zelf wilt verzorgen.

 

GlobalCar, uw partner in oude auto export

GlobalCar verzorgt jaarlijks de export van honderden voertuigen. Ook voor de wat oudere auto draaien wij onze hand niet om. Als u alle benodigde delen van het kentekenbewijs of de kentekencard aanlevert, evenals alle kentekenplaten, verzorgen wij verder alles voor u. Uw auto wordt uitgeschreven uit het Nederlandse kentekenregister en aangemeld voor uitvoer. U krijgt van ons de uitvoerverklaring en, als u voor de export nog de weg op wilt met uw auto, een uitvoerkentekenbewijs en –kentekenplaten. Ook een tijdelijke verzekering voor die periode kunnen wij voor u regelen, evenals de documenten die in het land van bestemming nodig zijn. Wij regelen alles voor u, u hoeft nergens naar om te kijken. Zo wordt het een stuk aantrekkelijker om uw oude auto te exporteren.

 

Neem contact op met GlobalCar, dan vertellen wij u meer

Wilt u meer weten over de service van GlobalCar of de tarieven die wij hanteren? Als u contact met ons opneemt, vertellen wij u alles wat u wilt weten. Wij kunnen de procedure dan ook direct voor u in werking zetten. Uw oude auto exporteren met zo min mogelijk gedoe, zodat u ook voor uw oudere auto een goede prijs kunt krijgen; GlobalCar regelt het voor u.