Compleet export pakket buiten de EU

september 5, 2014

Wat is er nodig voor de export van uw auto?

Gaat u om wat voor reden dan ook uw auto exporteren naar het buitenland? U kunt de export dan helemaal zelf regelen, maar dat kan een hoop gedoe zijn. U kunt ook kiezen voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in de export van auto’s en dat precies weet wat daarbij komt kijken. Zo’n bedrijf is GlobalCar. Wij verzorgen jaarlijks de exportdocumenten van honderden auto’s en regelen de gehele exportprocedure. Bij ons verloopt de export van uw auto zo gemakkelijk mogelijk, met zo min mogelijk gedoe.

Wilt u weten wat er nodig is voor de export van uw auto? Wij vertellen u hier graag wat over.

Documenten voor de export van uw auto

Uw auto exporteren? De auto moet dan ook worden aangemeld bij de RDW, of bij een RDW-erkend bedrijf en moet u in ieder geval de volgende documenten meenemen: in het geval van het oude papieren rijbewijs moet u het tenaamstellingsbewijs (deel IB) meenemen en het overschrijvingsbewijs (deel II). Als u een nieuwe kentekencard bezit, moet u die meenemen, tezamen met de tenaamstellingscode. Daarnaast moet u zich kunnen legitimeren door middel van een paspoort of identiteitskaart. U dient ook alle kentekenplaten mee te nemen.

GlobalCar vraagt dat u ook het Voertuigbewijs (deel IA) meeneemt, dit komt een gemakkelijke afhandeling van de exportprocedure ten goede, vooral in het land van bestemming.

Als alle documenten in orde zijn, worden de kentekenplaten vernietigd en mag u niet meer de openbare weg op. Tevens stopt dan automatisch de motorrijtuigenbelasting en kunt u uw verzekering opzeggen.

Toch de openbare weg op?

Wilt u toch nog rijden in uw auto die geëxporteerd gaat worden? Dit kan met een vervangend kentekenbewijs en kentekenplaten. Dit vervangend kentekenbewijs krijgt u van ons, als u door ons de export laat regelen. U mag vervolgens voor een periode van maximaal 14 dagen de weg nog op. Let er wel op dat u voor die periode verzekerd moet zijn. GlobalCar kan u helpen bij het afsluiten van zo’n tijdelijke verzekering. Tevens moet u er op letten dat uw auto nog APK-gekeurd moet zijn voor die periode, is hij dat niet, dan mag u er niet meer in rijden.

Wanneer het voertuig naar een land buiten de Europese Unie gaat, hebt u ook nog een ‘Aangifte ten Uitvoer’ nodig van de Douane. GlobalCar kan dit voor u faciliteren. Wat is er nodig voor de export van uw auto, bij GlobalCar hoeft u zich hier niet druk om te maken, alles wordt samen met u geregeld.

Van begin tot eind de export van uw auto gefaciliteerd

Wilt u zelf geen last krijgen van al het gedoe rondom de export van uw auto? Laat de export van uw auto dan van begin tot eind faciliteren door GlobalCar. Wij nemen u alle zorgen uit handen en zorgen ervoor dat de auto binnen korte tijd in het bezit van alle juiste documenten rond kan rijden op buitenlandse wegen. Wat is er nodig voor de export van uw auto? GlobalCar heeft alle kennis en expertise in huis om alles voor u te regelen.