Import auto transporteren

november 20, 2014

Hoe exporteer ik mijn auto?

U vraagt zich misschien af ‘Waarom exporteren mensen hun auto en hoe exporteer ik mijn auto?’ Vorig jaar zijn er 291.142 voertuigen geëxporteerd naar het buitenland. Dat is meer dan 8% meer dan in 2012. Van het totaal nemen personenauto’s met 67% het grootste deel van de voertuigexport voor hun rekening. Naar welke landen gaan onze auto’s?

Allereerst naar Polen. Uit onderzoek van VWE blijkt dat de top drie van exportlanden in 2013 bestond uit Polen, Duitsland en Oekraïne. In 2012 waren dit Polen, Wit-Rusland en Duitsland. Traditioneel zijn het vooral de Oost-Europese landen waar veel naar wordt geëxporteerd. België zakte in 2013 van de vierde naar de vijfde plaats, Afghanistan daalde naar de negende plaats en Nigeria verdween zelfs uit de lijst. Duitsland was uitzondering op deze regel want de export naar onze oosterburen nam juist flink toe.

Heb jij een oude auto voor de deur staan of een auto met veel schade en gebreken? Dan is het de moeite waard om je auto te verkopen voor export. Veel auto’s die in Nederland total loss worden verklaard, kunnen over de grens nog veel geld opleveren. Gebruikte automodellen uit Nederland zijn namelijk razend populair in het buitenland. Wij onderhouden onze occasions goed en gaan er altijd zuinig mee om. Wellicht is je auto exporteren de weg naar het hoogste bedrag voor je auto!

Hoe exporteer ik mijn auto? In Nederland kan je elke auto laten taxeren voor export. Er zijn namelijk meer auto’s interessant voor export dan alleen oude modellen met gebreken. Door de aangepaste BPM-regeling is het aantal occasions voor de export verdubbeld, voornamelijk auto’s met het bouwjaar 2006 en jonger zijn erg gewild voor export. Daarnaast is een flinke daling te zien in het aantal sloopauto’s, doordat zelfs de oudste auto’s over de grens meer geld opleveren.

 

Hoe exporteer ik mijn auto en is dit voor mij de moeite waard?

 Je wilt je geliefde oude auto met of zonder schade verkopen via de export, maar je weet niet hoe? Heb je er wel bij stilgestaan dat je auto of bepaalde onderdelen nog waarde hebben over de grens en dat je auto exporteren dus heel gunstig zou kunnen uitpakken voor jou? GlobalCar neemt je de zaken uit handen en faciliteert snel alle handelingen rond de export. De vraag ‘hoe exporteer ik mijn auto?’ is met GlobalCar snel beantwoord. Je weet met ons waar je aan toe bent en je ontvangt bij een goede koper een goede prijs voor je auto. Wij hebben OREH bevoegdheid van de RDW. Dit betekent dat wij een RDW uitvoeringsverklaring kunnen maken voor iedereen die een auto wil exporteren – particulier, handel of garage. Kom bij ons langs met het complete kentekenbewijs en de gele nummerplaten, dan zijn je papieren binnen 20 minuten geregeld. Als de auto APK heeft, kan deze rijden met de volgende exportpapieren: de uitvoerverklaring, witte exportkentekenplaten, een exportverzekering voor 15 dagen evt. met Car Assistance. Als de auto geen APK heeft, moet deze vervoerd worden op een trailer/vrachtwagen. Je hebt dan alleen een uitvoerverklaring nodig. De verkoper ontvangt een groene uitvoeringsverklaring die meteen de vrijwaring is voor de auto. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden om je auto te exporteren, bezoek dan vrijblijvend onze website waarop alle praktische informatie te vinden is.

 

Hoe exporteer ik mijn auto? Samen met GlobalCar

GlobalCar is jouw partner om je auto te exporteren! Al het geregel wordt je uit handen genomen en de exportprocedure is snel achter de rug. Zo kan je de beste prijs voor je auto krijgen met zo min mogelijk gedoe. Kortom, hoe exporteer ik mijn auto? Dat kan nergens gemakkelijker dan met behulp van GlobalCar!