Groene kaart

februari 22, 2017

Groene kaart nu leverbaar

Een groene kaart is nu leverbaar als u met bemiddeling van GlobalCar uw auto wil exporteren. Als expert op het gebied van auto export helpen wij u met het verkrijgen van de groene kaart, een van de verplichte formaliteiten bij de uitvoer van een voertuig.

U kunt de groene kaart beschouwen als een internationaal verzekeringsbewijs voor de auto die u wilt exporteren. U ontvangt hem van uw verzekeraar zodra u een autoverzekering afsluit. In het geval van export van een auto is er een tijdelijke groene kaart nodig. Dit is een van de zaken waarbij GlobalCar u kan ondersteunen als u een auto wil exporteren.

 

Groene kaart tegenwoordig ook online leverbaar

De tijdelijke groene kaart die noodzakelijk is bij auto export garandeert u een WA-dekking van maximaal 15 dagen. U kunt een tijdelijke groene kaart tegenwoordig online aanvragen. Behalve zaken als u persoonlijke gegevens moeten hierbij zaken als het kenteken- en chassisnummer worden ingevoerd. De premiehoogte is afhankelijk van uw model auto.

Op de groene kaart staat vermeld in welke landen deze geldig is. Ook staan vanzelfsprekend de data van geldigheid erop en op welke auto de groene kaart van toepassing is. Tevens handig is dat u op de groene kaart kunt terugvinden waar u terecht kan in binnen- en buitenland in geval van diefstal of calamiteiten.

 

Zorg dat u altijd uw groene kaart bij u heeft

Bij schade of diefstal vult u gewoon heel simpel het nummer van de groene kaart in op het Europees schadeformulier. In Nederland is deze handeling niet verplicht, maar de verzekeraar kan er wel naar vragen. Omdat het in het buitenland er soms strenger aan toe gaat, is het aan te raden om uw groene kaart daar altijd bij u te hebben. Met name in enkele Oostbloklanden is het zelfs verplicht om de kaart in uw auto aanwezig te hebben. In het geval van een auto-ongeval waarbij ook een auto met buitenlands kenteken is betrokken, is het tevens raadzaam om de kaart bij u te hebben en het kaartnummer op het Europees schadeformulier in te vullen.

Heeft u vragen of wilt u informatie over het gebruik of de mogelijkheden van de groene kaart? Aarzel niet en neem contact op met GlobalCar, al 25 jaar deskundig op het gebied van auto-export. GlobalCar kan u voor de uitvoer van uw auto van dienst zijn op alle vlakken waar u mee te maken krijgt bij de export van een voertuig. Voor het verkrijgen van een groene kaart of andere zaken ten aanzien van de export van uw auto kunt u gerust contact opnemen met GlobalCar.