BPM teruggave

september 23, 2014

BPM teruggaaf bij export

Verbonden aan uw voertuig zitten een verscheidenheid aan belastingen. Voor de export is de teruggaaf op de BPM interessant. Dit kan uiteraard aantrekkelijk zijn op financieel gebied als u van plan bent om uw auto of anderzijds voertuig te exporteren.

Maar hoe zit het dan, welke voertuigen en voorwaarden geven u recht op een BPM teruggaaf bij export?

Ongeacht de reden waarom u uw auto wilt exporteren, wilt u dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Een BPM teruggaaf bij de export kan dan een mooie meevaller zijn.

Wanneer heeft u recht op BPM teruggaaf bij export

Belasting van personenauto’s en motorwielen is een indirecte belasting over in Nederland geregistreerde  personenauto en bestelauto. Zo ook moet het motorrijwiel worden betaald. Deze belasting wordt ook betaald over niet in Nederland  geregistreerde voertuigen die door een Nederlandse ingezetene wordt bestuurd in Nederland.

Deze belasting is indirect als deze betaald wordt door de dealer, u vindt deze weer op de factuur. De dealer geeft de te betalen BPM som door aan de importeur die deze op zijn beurt weer voldoet aan de belastingdienst.

Er zijn bepaalde situaties waarin u gelijk vrijstelling kunt krijgen over de BPM. Zo valt per 1 juli 2005 ook de bestelauto onder de BPM, maar kan een ondernemer alsnog vrijstelling krijgen over zijn bestelauto. Dit kan bijvoorbeeld ook gedaan worden onder bepaalde omstandigheden door gehandicapten.

Voor de meeste mensen moet er gewoon BPM betaald worden over hun voertuig. Behalve dan als er sprake is van export. Voor een BPM teruggaaf bij export gelden er wel enkele voorwaarden.

Komt u in aanmerking voor dit belasting voordeel

Om in aanmerking te komen voor een BPM teruggaaf bij export moeten er dus aan enkele voorwaarden voldaan worden. Ten eerste moet het voertuig op of na 16 oktober 2006 een Nederlands kenteken hebben gekregen. Het voertuig mag geen schadeauto zijn en moet rijvaardig zijn. Het motorrijtuig moet opnieuw geregistreerd zijn in een ander EU-lidstaat of in de landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Daarnaast moet het motorrijtuig een status bij het RDW kennen als export. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een BPM teruggaaf zijn over het algemeen ruim genoeg om voor veel Nederlanders gebruik van te maken. Dan rest eigenlijk nog maar één vraag.

Hoe krijg ik mijn BPM teruggaaf bij de export van mijn auto?

Een BPM teruggaaf bij de export regelen of de gehele export zelf weten te voldoen kan een administratieve uitdaging zijn. Helaas staat de Nederlandse bureaucratie niet bekend om haar vlotte en overzichtelijke werking. Om de export en de BMP teruggaaf goed te regelen kan het een goed idee zijn om deze door een ervaren partner te laten verzorgen.

 

Hier kan GlobalCar u helpen. Niet alleen de BPM teruggaaf bij de export, maar het gehele export proces kan door GlobalCar verzorgd worden. Dit alles gebeurt natuurlijk onder zeer gunstige voorwaarden en u bent verzekerd van een correcte afhandeling. GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf dat over 25 jaar ervaring beschikt in de wereld van motorijtuigen. Of u nu uw auto wilt exporteren of deze wilt verkopen, GlobalCar biedt de mogelijkheid om u hiermee te helpen. Alles goed geregeld bij GlobalCar.