Ingenomen kentekenplaten

Auto exporteren RDW

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Als u uw auto wilt exporteren, dan dient de auto te worden uitgeschreven uit het Nederlands kentekenregister. Bij GlobalCar regelen wij dat graag voor u. Jaarlijks begeleiden wij de export van honderden voertuigen naar zowel binnen als buiten de EU. Wilt u direct actie ondernemen? Neem dan contact op of stuur ons een bericht.

Auto exporteren en RDW

Om een auto voor u te kunnen exporteren dienen wij te beschikken over een aantal zaken. Alleen met deze documenten kunnen wij de auto officieel aanmelden voor export. Eenmaal als de export is goedgekeurd bent u gevrijwaard van het betalen van wegenbelasting en uw verzekering (deze dient u zelf op te zeggen). De zaken en documenten die wij van u nodig hebben zijn:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Via ons systeem kunnen wij de auto uitvoeren in het register van de RDW. Dit is een kwestie van een aantal minuten waar wij voor u netjes het proces doorlopen. Eenmaal als dit achter de rug is krijgt u van ons een tweetal nieuwe documenten. Het Kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Op het kentekenbewijs deel II staat de nieuwe eigenaar vermeld en de overige informatie van het voertuig. Dit document is vanaf dat moment het belangrijkste document bij het voertuig. Alleen hiermee kan het voertuig in een ander land worden ingevoerd. Let op dat u nu met het voertuig niet mag rijden en alleen op transport mag worden gezet. Wilt u wel rijdend het land verlaten, lees dan hieronder verder.

Auto exporteren met Groene Kaart

Als een auto is geëxporteerd mag u niet zomaar de weg op, omdat de auto niet meer verzekerd is en geen kentekenplaten heeft. Echter in de meeste situaties zult u altijd nog een stuk moeten rijden met de auto, bijvoorbeeld naar het land waar de auto geregistreerd dient te worden. Bij GlobalCar kunnen wij u van dit gemak voorzien. Naast het exporteren van het voertuig kunnen wij deze ook direct tijdelijk verzekeren, zodat u meteen weg kunt rijden. U krijgt van ons een tweetal witte kentekenplaten en een bewijs dat het voertuig vanaf de ingangsdatum voor 15 dagen is verzekerd. Lees meer over de Groene Kaart hier.

Auto exporteren en BPM terugvragen

Is uw auto voor het eerst in Nederland geregistreerd na 16 oktober 2006? Dan heeft u in het overgrote deel van de gevallen recht op teruggave van de rest-BPM. De Belasting van personenauto’s en motorrijwielen is per auto anders en neemt per maand af. Bij GlobalCar kunnen wij voor u kijken hoeveel rest-BPM er nog in het voertuig zit en kunnen wij dit voor u terugvragen. Meer informatie of BPM terugvragen vindt u hier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp