Groene kaart

juli 23, 2015

Auto verzekeren voor een korte periode

Er is een aantal redenen te bedenken waarom u uw auto zou willen verzekeren voor een korte periode. Zo kan het zijn dat u tijdelijk in een auto met een buitenlands kenteken binnen Nederland wilt rijden, of dat u een auto gaat importeren of exporteren. Helaas bieden slechts weinig verzekeraars verzekeringen aan die korter lopen dan één jaar. U zult dus op zoek moeten naar een verzekeraar die dat wel doet. Ook is het praktisch onmogelijk om een auto met een buitenlands kenteken te verzekeren. Gelukkig is hier wel een oplossing voor, u kunt namelijk uw auto verzekeren op chassisnummer.

Auto verzekeren op chassisnummer

Wanneer u een auto wilt gaan verzekeren op chassisnummer, dan zult u eerst het chassisnummer moeten vinden. Het chassisnummer is het unieke nummer dat het chassis van de auto heeft. Dit nummer is natuurlijk voor elke auto anders. Het chassisnummer staat op het chassis en in de autopapieren. Wanneer u een verzekering afsluit op chassisnummer, dan moet u wel weten dat dit altijd een kortlopende verzekering is. Daarnaast is het bijna altijd zo dat een verzekering op chassisnummer alleen een WA-verzekering is. U bent dan gedekt tegen schade voor de andere partij in een ongeluk; de schade aan uw auto is niet verzekerd.

Wat kan GlobalCar voor u betekenen?

Aangezien GlobalCar een expert is in het importeren en exporteren van auto’s, hebben wij veel gewerkt met kortlopende verzekeringen, aangezien bij het exporteren van een auto de kentekenplanten ingeleverd moeten worden bij de RDW en het bijna niet mogelijk is om een verzekering af te sluiten zonder kenteken. Omdat wij al ruim 25 jaar actief zijn in de export van auto’s weten wij precies hoe het allemaal werkt en waar u gemakkelijk en snel een auto kunt verzekeren voor een korte periode. U hoeft natuurlijk met een auto die u exporteert geen maanden meer in Nederland te rijden, het enige wat u wilt is de auto naar de bestemming brengen. Kies er daarom voor om uw auto te exporteren met behulp van GlobalCar, wij zorgen dan voor de verzekering voor de korte periode dat u met de auto binnen Nederland wilt blijven rijden.

Een kortlopende verzekering sluit u af bij GlobalCar

Wanneer u uw auto wilt verzekeren voor een korte periode, neem dan vandaag nog contact op met GlobalCar. Wij hebben de ervaring, kennis en het netwerk dat nodig is om dit eenvoudig en snel te regelen. Wanneer de verzekering een onderdeel is van het exporteren van uw auto, dan kunnen wij het exportproces ook van u overnemen. Wij hebben dit al ontelbare keren gedaan in de afgelopen 25 jaar en hebben ook uitgebreide kennis over importprocedures in het land van bestemming. Wij kunnen u op dat gebied van deskundig advies voorzien. Het exporteren uit Nederland en het importeren in het bestemmingsland wordt dan kinderspel. Neem dus vandaag nog contact op met GlobalCar, voor een kortlopende autoverzekering of de volledige export van een auto. GlobalCar is uw partner.