Europese unie

juni 26, 2017

Auto uitvoeren met Nederlands kenteken: 5 nadelen

Automobilisten hebben verschillende redenen voor het uitvoeren van een auto met een Nederlands kenteken.  Redenen voor het uitvoeren van een auto naar het buitenland zijn:

  • Het verkopen van een auto in het buitenland kan meer opleveren dan in Nederland.
  • Omdat u gaat emigreren
  • Vanwege lagere lasten in bijvoorbeeld Duitsland. Een voorwaarde is wel dat je in Duitsland moet wonen
  • Een voertuig is het buitenland niet te koop of heel erg moeilijk te krijgen

Een auto uitvoeren met een Nederlands kenteken kan veel nadelen met zich meebrengen, onder meer door de fiscale gevolgen die in elk land weer anders zijn. Hoewel er ook voordelen bestaan, zetten we hieronder de nadelen van een auto uitvoeren met Nederlands kenteken even voor je op een rijtje. GlobalCar ontzorgt je graag in het uitvoeren van een auto, neem contact op met GlobalCar voor de mogelijkheden of bel 0186-649999.

 

De nadelen van auto export met Nederlands kenteken

Op het eerste gezicht lijken de onderstaande punten nadelen, maar met iets meer verstand van zaken en het juiste advies zijn deze punten makkelijk te op te lossen.

1.Een auto kopen in het land zelf kan goedkoper zijn dan er uit je eigen land eentje invoeren. Vooral een auto kopen in een land als Duitsland kan tal van voordelen hebben. Met je Nederlandse nationaliteit kun je bij de Oosterburen probleemloos een occasion uitzoeken, liefst natuurlijk bij een officiële dealer met een bijgeleverde volledige onderhoudshistorie.

2. Een ander nadeel is dat een auto uitvoeren met een Nederlands kenteken je veel tijd en geld kan kosten. Auto-export kost tijd die je beter in andere zaken kunt steken. Ongeacht het land van bestemming komen er veel zaken op je af waar veel automobilisten geen ervaring mee hebben en financieel of juridisch hun handen aan kunnen branden. GlobalCar kan u veel tijd besparen door u vooraf te adviseren en over deze zaken voor te lichten.

3. Een nadeel kan zijn dat je auto in geval van verkoop aan iemand in het buitenland veel minder oplevert dan bij een verkoop in Nederland. Althans dat lijkt in veel gevallen zo omdat de BPM in veel gevallen nog van de verkoopprijs wordt afgehaald.

4. Een nieuwe buitenlandse eigenaar kan met een Nederlands ‘exportkenteken’ (de ontwaarde kentekenkaart en het kentekenbewijs deel II) gerust de weg op. Wel moet je vooraf met deze drie zaken rekening houden:
– De auto moet witte exportkentekenplaten bevatten met daarop het Nederlandse kentekennummer
– Je moet een internationale WA-verzekering afsluiten voor de nieuwe eigenaar
– De auto moet nog minimaal 14 dagen APK-gekeurd zijn voordat hij op een buitenlandse weg gaat rijden
Dit bovenstaande is simpel te regelen door middel van een Groene Kaart.

Laat je auto uitvoeren door GlobalCar

GlobalCar is al meer dan 25 jaar een RDW-erkend bedrijf voor export van voertuigen. Wij begeleiden de uitvoer van auto’s en andere voertuigen van A to Z. Neem voor de gunstig tarieven of andere vragen gerust even contact met ons op. Een auto uitvoeren is immers een vrij specialistische bezigheid met veel haken en ogen die per land ook nogal verschillen. GlobalCar verzorgt de hele papierwinkel voor jou, dus je hoeft de administratieve molen van de RDW niet te doorlopen. Met onze kennis en ervaring hoef je je geen zorgen te maken over de correcte uitvoer van je auto-export.

Neem vandaag nog contact op met GlobalCar en je hebt geen omkijken meer naar de export van je auto.