Amerikaanse klassieker importeren

januari 12, 2017

Een auto exporteren naar Amerika

Auto export naar Amerika is nou niet bepaald iets waar elke automobilist elke dag mee te maken krijgt. Vandaar is het aan te raden om het proces van uitvoer van een auto naar Amerika te laten begeleiden door een gespecialiseerd bedrijf als GlobalCar, dat met jaren van ervaring op het gebied van auto-export naar de VS zorgt dat u geen onaangename verrassingen overkomen.
Het is immers van belang om de hele papierwinkel die komt kijken bij een auto export naar Amerika goed voor elkaar te hebben. Want uw auto moet natuurlijk ongehavend aankomend in de VS en met de juiste documenten. De auto uitvoer experts van GlobalCar maken de export heel gemakkelijk voor u. Met een klein beetje benodigde hulp van uw kant organiseert GlobalCar alle zaken die van belang zijn, zoals een uitvoerverklaring, een uitvoerkentekenbewijs en de bijbehorende kentekenplaten, ook in het geval uw auto niet APK-gekeurd zou zijn.

Hoe gaat auto export naar Amerika in zijn werk?

Doordat een voertuig exporteren naar Amerika voor u een wat onoverzichtelijk proces zal zijn, moet dit goed geregeld worden. Als u met een deskundig exportbegeleider als GlobalCar in zee gaat voor de export van uw auto naar de Verenigde Staten, dient u een eenmalige betaling te verrichten voor alle noodzakelijke documenten.

Vervolgens zal GlobalCar uw voertuig afmelden in het kentekenregister en dient u de kentekenplaten in te leveren. Daarop ontvangt u een vrijwaringsbewijs (om aan te tonen dat uw auto uit de bestanden van het RDW is gehaald), het tenaamstellingsbewijs en het kentekenbewijs deel 2, die sinds 2014 door de RDW wordt verstrekt. Hierop staan alle noodzakelijke gegevens van de persoon of het bedrijf die de auto op uitvoer heeft laten zetten. Het kentekenbewijs deel 2 is samen met het tenaamstellingsbewijs en het voertuigbewijs in Amerika nodig voor de nieuwe registratie van uw auto. Vervolgens moet u een bezoekje brengen aan de douane voor een zogeheten ‘aangifte ten uitvoer’, omdat uw voertuig buiten de EU wordt vervoerd.

Neem de juiste zaken mee voor een snelle afhandeling van uw auto export naar Amerika

Om het hele proces in gang makkelijk te laten verlopen moet u de juiste documenten meenemen naar GlobalCar, zoals het overschrijvingsbewijs en het tenaamstellingsbewijs (deel IB). Daarnaast dient u een geldig legitimatiebewijs mee te brengen, alsmede de kentekenplaten. Indien u als ondernemer de auto uitvoert, moeten er kopieën van het uitreksel van de kamer van Koophandel worden bijgevoegd. Dit alles is in het kort wat er noodzakelijk is om probleemloos uw auto vanuit Nederland naar de Verenigde Staten te exporteren.