Amerikaanse klassieker importeren

Auto exporteren naar Amerika

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een auto exporteren naar Amerika. Hoe gaat dat in zijn werk? Net als bij iedere export is ook bij het exporteren naar de Amerika belangrijk dat alle benodigde documentatie aanwezig is. Daarbij is het belangrijk om vooraf te weten waar u precies aan toe bent.

 

Een auto exporteren naar Amerika

Net als in Europa gelden er in de VS ook regels omtrent de goedkeuring van een auto. In Europa is hiervoor het Typegoedkeuringsnummer in het leven geroepen. Dit nummer bewijst dat de auto aan alle Europese normen voldoet en zonder probleem in ieder Europees land moeten kunnen worden geregistreerd.
Voor de VS ligt dit even anders. Ook hier zijn er bepaalde normen en eisen waaraan het voertuig moet voldoen. De specificaties van Amerikaanse voertuigen zijn anders dan Europese. Zo dienen voertuigen te voldoen de Motor Vehicle Safety Act en nog enkele andere opgestelde regels. Deze regelgeving maakt het zeer moeilijk om een voertuig in de VS te kunnen registreren. In dit geval maakt het ook niet uit of hetzelfde model in de VS geleverd is. Het voertuig zal helemaal aangepast moeten worden aan de Amerikaanse standaarden. Dit proces is zeer kostbaar en neemt heel veel tijd in beslag. Mede door het feit dat dit meermaals opnieuw gekeurd dient te worden en dat men niet graag verantwoordelijk wil zijn wanneer er na een ongeluk een claim wordt ingediend.

 

Regels voor het registreren van een buitenlandse auto in Amerika

Het registreren van een auto blijkt dus een zeer tijdrovend en kostbaar proces toch zijn er wel mogelijk zolang de auto voldoet aan één van deze eisen:

1. Het voertuig heeft zijn oorsprong in de VS. Dit wil zeggen dat het voertuig origineel ook in de VS is geproduceerd en bijvoorbeeld naar Europa is gehaald.
2. Het voertuig is minimaal 25 jaar oud. Zodra een voertuig deze leeftijd heeft bereikt dan vervallen er een hoop regels en eisen aan het voertuig.
3. Het voertuig gaat maximaal een jaar gebruikt worden in de VS. Hiervoor dient er wel een goedkeuring te worden afgegeven door de Environmental Protection Agency (EPA).
4. Het betreft een zeldzaam voertuig dat nooit in de VS geleverd is, niet meer in productie is, geen replica of kit car en er mogen er niet meer dan 500 stuks van geproduceerd zijn. Dit is een regel die zéér weinig voorkomt en eigenlijk alleen voor echte verzamelaars interessant is.

Een auto exporteren naar de VS kan nogal wat voeten in aarde hebben. Toch kunnen wij kijken wat er eventueel voor mogelijk is omtrent het registreren van uw auto. Neem voor meer informatie contact op of maak gebruik van het formulier hieronder.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp