Witte exportkentekenplaten

februari 19, 2015

Auto exporteren kentekenbewijs

Wanneer u uw auto gaat exporteren, dan heeft u uw kentekenbewijs nodig om uw kenteken uit te schrijven bij de RDW. U moet uw kenteken uit het kentekenregister uitschrijven zodat u niet meer verantwoordelijk bent voor de voertuiggebonden kosten, zoals de BPM. Maar hoe gaat het exporteren van een auto nou precies in zijn werk en waarom hebt u daar dan toch een kentekenbewijs voor nodig?

Waarom hebt u een kentekenbewijs nodig bij het exporteren van uw auto?

Voor het exporteren van uw auto zelf heeft u geen kentekenbewijs nodig. Maar voordat u uw auto kunt exporteren zult u uw kentekenbewijs moeten gebruiken om uw kenteken uit te schrijven bij het Nederlands kentekenregister. Dit doet u door contact te leggen met de RDW en de juiste documentatie te overhandigen. Dan wordt uw kenteken uitgeschreven en uw kentekenplaten en kentekenbewijs ingenomen. U kunt dan wel een uitvoerkentekenbewijs krijgen, zodat de auto het land uitgereden kan worden. Houd er rekening mee dat dit uitvoerkentekenbewijs en de bijbehorende kentekenplaten maar 14 dagen geldig zijn. Mocht u langer met de auto rondrijden dan deze 14 dagen, dan staat daar een hoge boete op.

Over GlobalCar

GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf dat al ruim 25 jaar ervaring heeft in de autobranche. Wij hebben ons gespecialiseerd in de export van auto’s, daarnaast bieden wij ook autoverzekeringen aan en kunt u bij ons een auto huren. Door de afgelopen 25 jaar hebben wij al ontzettend veel auto’s geëxporteerd en wij hebben ondertussen bijna alles al een keer meegemaakt. Dus wanneer u uw auto wilt exporteren, dan doet u er slim aan om contact op te nemen met GlobalCar.

GlobalCar heeft uw kentekenbewijs nodig bij het exporteren van uw auto

Omdat GlobalCar een RDW-erkend bedrijf is, kunnen wij alle zaken omtrent de RDW voor u afhandelen. Dus wanneer u een auto wilt exporteren kunt u met het kentekenbewijs naar ons komen, dan zullen wij uw auto afmelden uit het kentekenregister en een uitvoerverklaring en uitvoerkentekenplaten voor u regelen. Dan hebt u daar geen omkijken naar en weet u zeker dat het goed gebeurt. Wij zullen tevens het proces in het bestemmingsland begeleiden, zodat u daar ook niet voor verrassingen komt te staan. Wij hebben over de afgelopen 25 jaar alles al een keer meegemaakt en wij kunnen u dus optimaal ondersteunen. Dus wanneer u uw auto wilt exporteren, neem dan uw kentekenbewijs mee naar GlobalCar!