Oldtimer exporteren

Oldtimer exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Een oldtimer is voor sommige mensen een dierbaar bezit en in sommige gevallen slechts een handelsobject. Bij het verhuizen van naar het buitenland of bij verkoop moet een oldtimer geëxporteerd worden om in het bestemmingsland te kunnen worden geregistreerd. Per land kunnen de regels omtrent oldtimers anders zijn. Bijvoorbeeld in België is een auto al een oldtimer vanaf 25 jaar en gelden er voordelige regels die een oldtimer exporteren nog interessanter maken.

Het exporteren van een oldtimer is in principe niet anders dan het exporteren van een normaal geregistreerd voertuig. Voor het verlenen van de dienst dienen wij de volgende zaken van u te ontvangen:

Originele Nederlandse kentekenplaten
Kilometerstand van het voertuig
Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
Geldig legitimatiebewijs

Mits alle documenten compleet kunnen worden aangeleverd kan het voertuig geëxporteerd worden. Deze handeling wordt op onze locatie binnen 10 – 15 minuten afgehandeld. Zodra dit gebeurd is ontvangt u van ons een vrijwaringsbewijs en het kentekenbewijs deel II. Samen met het oude kentekenbewijs heeft u hiermee een compleet kentekenbewijs waarmee het voertuig ingevoerd kan worden in het bestemmingsland.

Oldtimer exporteren buiten de EU

Als een voertuig buiten de EU wordt gebracht dan dient hiervoor extra documentatie te worden opgemaakt voor aanmelding bij de douane aan de grens. Mocht het voertuig richting Zwitserland gaan, dan is dit al nodig. Per land kan dit verschillen, neem hiervoor contact op.

Rijdend richting het bestemmingsland

In de meeste gevallen wordt een oldtimer per trailer vervoert, maar het kan voorkomen dat er geen andere mogelijkheid is om de auto te vervoeren. In dit geval zal u gebruik moeten maken van een tijdelijk kenteken. Dit exportkenteken is direct bij de export te verkrijgen en geeft u 15 dagen de mogelijkheid om met het voertuig in Europa en zelfs een aantal landen daarbuiten rond te rijden.

Heeft u nog een vragen over het exporteren van een Oldtimer? Neem dan contact op of gebruik het onderstaande formulier.

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp