Compleet export pakket buiten de EU

januari 15, 2015

Welke export documenten heb ik nodig?

Stel u wilt u uw auto uitvoeren, dit kan allerlei redenen hebben. Zo kan het zijn dat u voor uw auto gewoon veel meer geld krijgt wanneer u deze in het buitenland verkoopt. Of kan het zijn dat u gaat emigreren en uw auto mee wilt nemen naar het land waar u naar toe gaat. Alleen hoe gaat dat allemaal precies in zijn werk, om de export van uw auto goed te doen heeft u natuurlijk een aantal documenten nodig, en de vraag “welke documenten heb ik nodig bij de export van mijn auto?” is een logische. Gelukkig kunt u gebruik maken van de expertise van GlobalCar zodat u precies weet welke documenten u precies nodig hebt bij de export van een voertuig.

Welke documenten heb ik nodig bij de export van mijn auto?

Wanneer u een auto wilt exporteren heeft u een aantal documenten nodig. Om deze documenten te krijgen zult u contact moeten opnemen met het RDW. Daarnaast zal in het bestemmingsland ook het één en ander geregeld moeten worden. Wanneer u uw auto aanmeld voor export bij het RDW zal het RDW een aantal documenten van u vragen. Zodat de auto uitgeschreven kan worden uit het kenteken register. “Welke documenten heb ik nodig zodat het RDW mijn auto voor de export kan aanmelden” vraagt u zich nu vast af. Dit valt gelukkig mee, het RDW wil uw kentekenbewijs Deel I(IA), Deel II(IB) en kopie Deel III, ook wel bekend als overschrijfbewijs nodig. Daarnaast zal u ook uw kentekenplaten dan moeten inleveren. Als u daarna nog in uw auto moet rijden binnen Nederland zult u uitvoerkenteken platen moeten laten maken. Met deze platen mag u nog 14 dagen binnen Nederland rijden, hierna moet uw auto wel van de weg zijn in Nederland, op straffe van een flinke bekeuring.

Laat GlobalCar u helpen bij de export documenten die u nodig heeft

GlobalCar is een bedrijf wat al 25 jaar in de autobranche zit, wij specialiseren ons in de export en import van auto’s. Daarnaast bieden wij auto verzekeringen aan en verkopen wij ook auto’s. Omdat GlobalCar een RDW erkent bedrijf is kunnen wij u makkelijk en goed helpen met het proces van de export van uw auto. Dus denk niet langer “welke documenten heb ik nodig voor de export van mijn auto?” maar ga in zee met GlobalCar, dan is de export van uw auto snel geregeld en goed voor elkaar. En heeft u er geen omkijken meer naar. Neem dus vandaag nog contact met op met GlobalCar!