Volkswagen Golf importeren

december 18, 2014

Vrijwaringsbewijs bij uitvoer auto

U wilt uw auto verkopen, maar wellicht bezit u een model dat in het buitenland gewilder is dan in Nederland en daar dus meer zal opbrengen. Dan is het verstandig om uw auto te exporteren. Het is wel belangrijk dat u bij de uitvoer van uw auto een vrijwaringsbewijs van de RDW krijgt. Anders kan het namelijk zijn dat u nog steeds verantwoordelijk gehouden wordt voor boetes die door de nieuwe eigenaar geïncasseerd worden met de auto. Met een vrijwaringsbewijs toont u aan dat de auto niet langer in uw bezit is en dat u er niet meer verantwoordelijk of aansprakelijk voor bent. Alleen hoe pakt u dat nou aan?

Hoe krijgt u na uitvoer van uw auto een vrijwaringsbewijs?

Wanneer u uw auto verkoopt binnen Nederland, dan zal bij de tenaamstelling van de auto op de naam van de koper, de koper een vrijwaringsverklaring krijgen. Deze krijgt u dan wanneer u de kentekenbewijzen overdraagt. Dit is anders bij de export. Bij uitvoer van uw auto zult u zelf een vrijwaringsbewijs moeten regelen. Dit doet u door bij de RDW langs te gaan met de juiste documentatie en dan krijgt u het vrijwaringsbewijs van het RDW. Het is dus wel wat regelwerk. Het kan gelukkig makkelijker. U kunt ook contact opnemen met GlobalCar, wij kunnen u ondersteunen bij het verkrijgen van een vrijwaringsbewijs en bij de uitvoer van uw auto.

Wat kan GlobalCar voor u betekenen?

GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf met 25 jaar ervaring in het exporteren van auto’s. Wij hebben door onze ervaring bijna alles al gezien en kunnen u dus optimaal ondersteunen bij de export van uw auto. Wanneer u de uitvoer van uw auto via GlobalCar doet krijgt u van ons de vrijwaringsverklaring. Door onze RDW-erkenning kunnen wij snel en makkelijk handelen in allerlei zaken rondom de RDW. Wij weten precies hoe deze organisatie werkt en kunnen hier optimaal op inspringen zodat u geen kopzorgen heeft.

Voor een goed geregelde uitvoer van uw auto en vrijwaringsbewijs kiest u voor GlobalCar

Door onze ervaring en kennis kan GlobalCar er voor zorgen dat de uitvoer van uw auto en het vrijwaringsbewijs snel en goed geregeld zijn. Dan heeft u het minste werk. Het is dus een verstandige keuze om GlobalCar u te laten ondersteunen bij de export van uw auto. Daarnaast kunnen wij u door onze ervaring ook optimaal begeleiden met de stappen die gezet moeten worden in het land waar de auto heen gaat. Zo staat u straks niet ineens voor rare verassingen.

Dus in het kort, voor de uitvoer van uw auto en een bijbehorend vrijwaringsbewijs kiest u voor GlobalCar! GlobalCar kan u optimaal ondersteunen in de export van uw auto!