oktober 23, 2015

Een smartphone net zo gevaarlijk achter het stuur als alcohol

De mensen die geen mobieltje hebben lijken inmiddels te tellen op één hand. Vooral de afgelopen jaren is het gebruik van smartphones explosief toegenomen. De mogelijkheden die deze apparaten bieden ten opzichte van de klassieke mobiele telefoon verraden al gauw de reden van deze populariteit.

Maar het is niet allemaal goud wat er schittert onder de zon. Dat alcohol en achter het stuur zitten geen goede combinatie is heeft geen verdere uitleg nodig. Inmiddels blijkt dat het gebruik van een smartphone net zo gevaarlijk kan zijn.

Nu zijn het de vrouwen die het meeste gevaar veroorzaken

Helaas zijn er nog steeds mensen die achter het stuur stappen met een slok op. Het blijkt uit onderzoek dat dit vaker mannen zijn dan vrouwen. Nu blijkt ook dat het juist vrouwen zijn die vaker hun smartphone grijpen als ze achter het stuur zitten. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) geeft aan dat er naar schatting jaarlijks tien doden vallen. Dit zijn schokkende data die een duidelijk probleem signaleren.

Nu kennen we het probleem met mobiele telefoons in combinatie met het verkeer al, echter blijkt dat de lokroep van een moderne smartphone met alle mogelijkheden voor veel mensen te groot is om te negeren.

Continu met de smartphone bezig zijn is voor veel mensen een bron van irritatie. In het verkeer kan het echter dodelijk zijn.

Goed verzekerd bij GlobalCar

Wij geloven wel dat jij een goede en verantwoordelijke chauffeur of chauffeuse bent, maar dat valt dus niet van iedereen te zeggen. Bij GlobalCar bieden we je een breed aanbod aan verschillende diensten aan met betrekking tot je auto. Eén van deze diensten geeft je de kans om je auto voor de juiste prijs en voor de juiste zaken te verzekeren. Wel een veilig gevoel! Een eenvoudige wijze om te vergelijken en te ontdekken welke verzekering(en) het best bij je passen, dat doe je samen met GlobalCar.

 

Bron: http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/23400/smartphone-is-het-nieuwe-dronken-rijden