Oudere audi importeren

april 8, 2016

Slimme gezinsauto’s

Wie een auto zoekt waar zijn hele gezin in past, niet al te veel geld wil kwijt zijn maar toch voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, moet een verantwoorde keuze maken. Hieronder brengen we tien occasions voor u in beeld die verkrijgbaar zijn voor bedragen tussen de 4.500 en 10.000 euro. Bij onze vergelijkingen is gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de waardevastheid, ruimte en betrouwbaarheid. Ook is meegenomen dat de kilometerstand niet boven de 150.000 kilometer mag zijn. Daarnaast moet de auto minstens 4.500 euro kosten, omdat vanaf die grens BOVAG-garantie van toepassing is.

Onze top tien (in willekeurige volgorde)

  1. Volkswagen Touran, tot 2009. Dit is een royale zevenzitter, en bij deze MPV hoeft u niet diep te bukken om een kinderzitje te installeren. Helaas zult u hem onder de zesduizend euro niet aantreffen (bij een kilometerstand van < 150.000) maar wie zoekt naar ruimte en comfort heeft aan deze auto een goede.
  2. Toyota Avensis, tot 2008. Opvallend zuinige en ook ruime auto, degelijk en waardevast. Volgens onderzoeksgegevens van de ANWB is het ook nog eens een model die statistisch erg weinig pech heeft.
  3. Ford Mondeo, tot 2009. Dit zijn betrouwbare, ruime en comfortabele occasions, waarvan er relatief veel in omloop zijn op de occasionmarkt, wat met name geldt voor de stationwagonvariant.
  4. Hyundai i30, tot 2010. Een betaalbare en betrouwbare auto, waarvan redelijk wat aanbod is op de occasionmarkt. Koreaans, dus storingsvrij.
  5. Fiat Grande Punto, tot 2011. Volgens de ANWB heeft deze wat kleinere gezinsauto een hoge kwaliteit voor een Italiaan; niet altijd de meest degelijke auto’s. Betaalbaar en ruim voorradig op de tweedehands markt.
  6. Kia Cee’d Sportywagon, tot 2009. Volgens de Wegenwacht een nagenoeg storingsvrije auto, dus da’s mooi meegenomen. De stationwagon heeft een flinke laadruimte, wat bij bijvoorbeeld gezinsvakanties natuurlijk ideaal is. Als tweedehands auto kan dit model als betaalbaar, degelijk en betrouwbaar worden gekwalificeerd.
  7. Renault Mégane Stationwagon, 2003 tot 2008. Dit is een auto die ruim voorradig is op de occasionmarkt en waar volgens de kenners weinig op valt aan te merken.
  8. Citroёn C4 Grand Picasso, tot 2011. Een redelijk betaalbare zevenzitter waar u zich geen buil aan kunt vallen.
  9. Dacia Lodgy, tot 2012. Een voor een zevenzitter zeer betaalbare optie. Ondanks de ruimte is het design zeer basic gehouden, maar dat drukt de prijs.
  10. Volvo V70, tot 2007. Een occasion van het oerdegelijke automerk Volvo is eigenlijk altijd verantwoord.