Mercedes Benz exporteren

november 7, 2016

Mercedes brengt nieuw concept op de markt

Mercedes-Benz houdt de gemoederen op de automarkt de laatste tijd flink bezig, sinds ze aankondigde met een eigen pick-up model te komen onder de naam ‘X-klasse’. Een nieuwe uitdaging voor het gerenommeerde Duitse automerk!
Ook al was al bekend gemaakt dat de pick-up van Mercedes  zijn technische basis gemeenschappelijk heeft met de Nissan Navara, het Duitse autobedrijf blaast al een tijde hoog van de toren. Het verschil met de Nissan Navara en diens evenknie de Renault Alaskan is dat zij meer van de categorie ‘werkpaarden’ zijn en de X-klasse van Mercedes meer een luxe auto is waarmee je graag wil worden gezien op de weg. Het merk spreekt dan ook niet voor niets van ‘de eerste premium pick-up ter wereld’. Het model ‘Stylish Explorer’ is meer het luxe paard, het type ‘Powerful Adventurer’ is meer de powervariant voor het zwaardere werk. Uw Mercedes verkopen? Bezoek globalcar.nl.

Twee types: de Stylish Explorer en de Powerful Adventurer

Ten aanzien van het model ‘Stylish Explorer’ kunnen we zeggen dat het een robuuste powerdome op de motorkap heeft, opvallende wielkasten die ruimte bieden aan de heuse offroad-banden en 22 inch verchroomde licht-metalen wielen. Het niet bepaald goedkoop ogende interieur is vervaardigd uit eersteklas wit nappaleer. Het dashboard heeft de modernste snufjes, waaronder een los infotainmentdisplay die zich met behulp van een touchpad laat besturen.

Zijn ruigere broer de Powerful Adventurer heeft een hoogte van maar liefst 1,9 meter hoog en heeft grote offroad banden. De grille heeft twee louvres, een meer dan de Stylish Explorer. Ook zijn er twee bodemplaatbeschermers en zwart kunststof rondom. Het interieur is met zijn glanzende zwarte leer minder luxe dan de Stylish Explorer.

Motor waarschijnlijk een V6 dieselmotor

De motor is in beide gevallen hetzelfde. Het betreft een niet nader gespecificeerde V6 diesel motor, waarschijnlijk voorzien van het blok dat in het verleden in de Mercedes G 350 lag. De four matic aandrijving is standaard ingebouwd. De beide pick-ups kunnen 1,1 ton aan lading vervoeren, aan de trekhaak is dat 3,5 ton.

Mercedes wil de X-klasse pick-ups eind 2017 op de markt brengen, en dan voor al op de Zuid-Amerikaanse en Europese markt. De Europese modellen zullen uit de Mercedesfabieken in Barcelona komen. In Zuid-Amerika verschijnt de X-klasse pick-up al eerder op de markt.