Audi invoeren in Nederland

april 1, 2016

Wie krijgt de meeste autoboetes?

Iedereen die auto rijdt kan op een goede dag een keer, bewust of onbewust, een verkeersovertreding maken. In het meest nadelige geval zit hier een pijnlijk financieel gevolg aan vast: een verkeersboete. Recent onderzoek van Netpolis onder ruim duizend automobilisten heeft uitgewezen dat bepaalde merken auto’s vaker een overtreding begaan dan andere. Hieruit blijkt dus dat er een relatie ligt tussen het aantal en soort overtredingen en het automerk.

Onder de onderzochte automobilisten werd gevraagd hoeveel boetes zij in een tijdsbestek van een jaar ontvangen en ook voor welke overtredingen deze mensen nou precies op de bon zijn geslingerd. Het onderzoek van Netpolis laat opvallende uitkomsten zien. Hieronder treft u de meest in het oog springende onderzoeksresultaten.

Audi-eigenaren niet het braafste jongetje uit de klas

Eigenaren van een Audi blijken niet het braafste jongetje van de klas te zijn in het dagelijks autoverkeer in Nederland. Er rolde een honderd procent score uit voor Audi-rijders: elke bestuurder van een Audi blijkt wel eens een boete te hebben gehad voor het te ver indrukken van de gasplank. Daarentegen ontvingen de bestuurders van het merk Opel de minste boetes wegens te snel rijden. Klaarblijkelijk hebben Opel-bestuurders hun rechter voet op de juiste momenten het best onder controle.

Ook blijkt uit het onderzoek dat Audi-bestuurders de meeste moeite vertonen met stoppen voor een rood stoplicht. Uit de onderzochte Audi-bestuurders blijkt 45 procent wel eens door het rode licht te zijn gereden. In dit opzicht zijn de Mercedes-bestuurders het braafste jongetje uit de klas met een score van slechts vijf procent. Dit houdt in dat Audi-rijders negen maal zo vaak een boete krijgen dan de Mercedessen.

Een ander opmerkelijk resultaat zijn de bevindingen van eigenaren van een Kia. Deze automobilisten staan namelijk garant voor het laagste aantal als het aankomt op de diverse verkeersovertredingen. Hier staat wel tegenover dat de Kia-bestuurder opvallend vaak van een lekkere borrel lijkt te houden; de Kia-bestuurder behaalt een top-drie positie (drie procent) als het aankomt op een auto besturen met een slokje te veel op. Alleen bestuurder van de merken Seat (vier procent) en Citroën (vier procent) maken het nog bonter.

Audi-rijders het vaakst op de bon

Zeventien procent van de Audi-bestuurders (bijna één op de vijf)krijgt meer dan tien boetes per jaar. In de top drie daarvan blijven Seat en Toyota met respectievelijk vier en twee procent hierbij ver achter. Ook in de onderzoekscategorie vijf tot tien boetes per jaar scoort Audi hoog; met een score van acht procent voeren ze de lijst aan, alleen de Volvo komt hierbij met zes procent in de buu