Uitgebreide onderhoudshistorie import auto

februari 26, 2015

Finnik: online uitgebreide autogegevens en occasions

Een nieuw voertuigplatform, Finnik, wordt gelanceerd door dataleverancier VWE. Finnik geeft consumenten de mogelijkheid om voertuigdata op te vragen en om occasionadvertenties te bekijken en gebruik te maken van aanvullende diensten bij de koop of verkoop van een occasion.

Dat consumenten geen volledig nieuwe doelgroep zijn voor VWE blijkt uit de apps Ikenteken en Kenteken Opzoeken die twee jaar geleden zijn gelanceerd. Zo zegt Ton Vestering, eigenaar en oprichter van VWE: “We kwamen erachter dat ruim een miljoen gebruikers in totaal veertig miljoen keer per jaar informatie opvroegen. Blijkbaar heerst er onder Nederlandse consumenten onzekerheid over bijvoorbeeld de staat van een auto. Door ze meer voertuiginformatie te bieden nemen we die onzekerheid weg.”

Klanten van klanten

Met de Finnik app streeft VWE er niet naar om zich te mengen in het verkeer tussen autobedrijven en hun consumenten. Zoals Vestering het zegt: “we bouwen juist bruggen tussen autobedrijven en consumenten.” Potentiële klanten kunnen via Finnik in contact komen met autobedrijven. Finnik geeft autobedrijven de kans om er te adverteren met occasions en er wordt gewerkt aan nieuwe diensten die consumenten wijzen op occasions die voor hen mogelijk interessant zijn.

Finnik is volgens VWE anders dan andere voertuiginformatie websites. Dit omdat er op Finnik meer informatie wordt gegeven in combinatie met andere dienstverlening. Hierbij kan gedacht worden aan het faciliteren van onderlinge occasionverkoop en Finnik Veilig Betaald.

Finnik en GlobalCar

GlobalCar is een groot voorstander van het faciliteren van de occasionverkoop. Als RDW-erkend bedrijf begrijpen wij het belang van het verschaffen van de juiste informatie. Of u nu een occasion zoekt of er één wilt aanbieden, wij kunnen u in deze helpen, onder zeer gunstige voorwaarden.

Voor u betekent dit dat u, of u nu wel of niet gebruik maakt van de Finnik app, bij GlobalCar altijd de juiste occasion vindt.

finnik

Bron