Auto exporteren met verzekering

april 8, 2015

Exportkenteken met verzekering

U wilt uw auto exporteren om welke reden dan ook, gelukkig hoeft dat niet heel moeilijk te zijn. Vaak levert dit ondanks de kosten voor de export toch een leuk extra zakcentje op. Zo kan het aanschaffen van een vergelijkbare auto in het buitenland een stuk duurder zijn. U moet natuurlijk wel het een en ander regelen wanneer u een auto gaat uitvoeren. Zo zult u een exportkenteken en een verzekering die bij dit kenteken hoort moeten aanvragen. Maar hoe regelt u het uitvoerkentekenbewijs en het exportkenteken met bijbehorende verzekering? Gelukkig kunt u een beroep doen op GlobalCar.

Een exportkenteken met bijbehorende verzekering regelen

Gaat u een auto uitvoeren? Bij het uitschrijven moet u de kentekenplaten inleveren en dan vervalt de huidige verzekering van de auto. U kunt dan een uitvoerkentekenbewijs ontvangen, maar met zo’n exportkenteken zult u ook een nieuwe verzekering moeten afsluiten voor de tijd dat deze auto nog in Nederland rondrijdt. Houd er rekening mee dat u met een exportkenteken met verzekering in Nederland wel de weg op mag, maar alleen voor een zeer beperkte tijd. Mocht u langer in Nederland rondrijden met een exportkenteken dan de toegestane 14 dagen, dan krijgt u ongeacht de verzekering een forse bekeuring. Natuurlijk is het altijd onverstandig om onverzekerd rond te rijden, en ook hier staan behoorlijke bekeuringen op.

GlobalCar zorgt voor uw exportkenteken met verzekering

Het is om deze reden ook verstandig om contact op te nemen met GlobalCar. GlobalCar is namelijk uw expert voor het exporteren van uw voertuig. Over de afgelopen 25 jaar heeft GlobalCar al een zeer ruime ervaring opgedaan met het exporteren van allerlei voertuigen. Wij hebben bijna alles al een keer meegemaakt en om deze reden zult u niet voor verrassingen komen te staan wanneer u GlobalCar uw exportkenteken met verzekering laat regelen. Wanneer u ervoor kiest om GlobalCar uw export te laten regelen, dan zullen wij namens u uw auto uitschrijven bij de RDW. Daarnaast zal GlobalCar een exportkenteken en een verzekering regelen, zodat uw auto snel en gemakkelijk uitgevoerd zal kunnen worden. Ook over de procedure die in het buitenland gevolgd moet worden, kunnen wij u deskundig adviseren. Maak dus gebruik van de kennis, ervaring en het netwerk van GlobalCar. De uitvoer van uw voertuig zal dan soepel en snel verlopen. Kies dus voor het gemak en laat GlobalCar uw exportkenteken en verzekering regelen, dan weet u zeker dat het goed zit!