juli 8, 2016

De vakantiehulp app

Iedereen die naar het buitenland op vakantie gaat, weet dat er allerlei alledaagse dingen net even anders zijn. Een zwarte koffie noemen ze opeens ‘café crème’, eventueel kunt u niet betalen in euro’s en een ongeschreven wet is dat u altijd en overal fooi geeft in de horeca. Ook voor de automobilist zijn zaken soms anders. Denk aan de milieuzones in Duitsland, het links rijden in Engeland of het alarmnummer in Ierland.

De ANWB heeft nu een opmerkelijke uitvinding gedaan om snel antwoord te krijgen die u als toerist allemaal kunt hebben in bepaalde vakantielanden. Na een lange periode van ontwikkeling is er nu namelijk de Vakantiehulp app. Hiermee kunt u grotendeels offline gauw antwoord krijgen op vaak gestelde vakantievragen.

Vakantiehulp app is voor Android 4.4 of iOs 8 en hoger

De ANWB Vakantiehulp app kunt u zowel handig gebruiken voorafgaand aan de reis, op de plek van bestemming of bij het vertrek uit het vakantieland. Op deze manier heeft u dus altijd een handige hulplijn op zak. De ANWB levert de app voor Android 4.4 en iPhone iOS 8 en hoger. Van 43 landen in Europa is alle informatie overzichtelijk beschikbaar op een rij gezet en is ook offline beschikbaar als dat nodig mocht zijn.

Om de ANWB Vakantiehulp op uw telefoon te installeren dient u wel lid te zijn van de ANWB, want bij de aanmeldprocedure is uw lidmaatschapsnummer verplicht. U dient daarvoor een account aan te maken op de website van de ANWB.

Belangrijke onderdelen op de app zijn:

Checklist vakantie-voorbereiding: hebt u alles bij zich? En controleer vooraf of uw paspoort nog wel geldig is en controleer de bandenspanning en het oliepeil.

Verplichte spullen in uw auto: is in het land waarheen u afreist een gevarendriehoek, verbandtrommel of brandblusser nou wel of niet verplicht om in de auto te hebben?

Verkeersinformatie: zo bent u van tevoren op de hoogte waar de files, verkeersopstoppingen, wegwerkzaamheden en knooppunten zijn.

Hulpdiensten: bij pech of een ongeval heeft de app een speciale noodknop. Hiermee kunt u spoedig het plaatselijke noodnummer of de ANWB Alarmcentrale aan de lijn krijgen.

Verkeersregels: mogelijk zijn er in uw vakantieland andere verkeersregels van toepassing dan hier. Dit is goed mogelijk op bijvoorbeeld het gebied van maximum snelheden.

Informatie over de bestemming: hoe is het lokale prijsniveau van artikelen, hoe is de gezondheidszorg geregeld, hoe werken telefonie en internet in het vakantieland?

Taalgids: biedt informatie over medische vragen en pech- en wegsituaties.

Hulp bij noodgevallen: wat doe je bij een aanrijding of wat moet er in werking worden gezet als je bankpas verloren is?