september 18, 2015

Met Cactus M komt Citroën met cabrioversie van C4 Cactus

Op de IAA in Frankfurt, die van 17 september tot en met 27 september plaats zal vinden, presenteert Citroën hun nieuwe Cactus M. Nadat gisteren al foto’s uitlekten van deze auto, is Citroën inmiddels ook gekomen met officieel materiaal van de Cactus M concept car.

Met de nieuwe Cactus M blaast Citroën de Méhari nieuw leven in. Deze legendarische auto, een kunststof badkuip op een Eend-basis, die geproduceerd werd van 1968 tot 1988, is tegenwoordig een cultauto waar gepeperde bedragen voor worden gevraagd.

De Cactus M is een tot tweedeurs cabrio omgebouwde C4 Cactus, waarvan de achterste raamstijl overeind is gebleven. Om op de achterbank te komen, moet je over de carrosserierand heen klimmen, wat door voetsteuntjes in de zijpanelen iets gemakkelijker wordt gemaakt. De Airbumps zijn bij deze cabrioversie omgevormd tot drie horizontale balkjes en net als bij de Méhari heeft de Cactus M duidelijk zichtbare scharnieren in de kunststof portieren.

De ideale strandauto

Net als bij de Méhari is het hele interieur waterbestendig, met stoelbekleding van gekleurd neopreen die doet denken aan wetsuits, en die indien noodzakelijk met de tuinslag schoon kan worden gespoten. In de bodem zitten gaten om het water af te voeren. Het materiaal is daarnaast comfortabel en sneldrogend. De kunststof portieren zijn, naast deuk- en krasbestendig, goed bestand tegen zand en zout. Een speciaal fixeersysteem maakt het voor surfers mogelijk hun surfplanken stevig te bevestigen op de raamstijlen voor en achter.

Overnachten kan in deze auto ook comfortabel, onder de sterrenhemel of door de dakkap aan de achterkant van de auto te bevestigen, waarbij deze dienst doet als opblaasbare tent. De achterbank is kantelbaar, waardoor hij een verlengstuk vormt van de kofferbak en een tweepersoonsbed ontstaat. In de tent kunnen met gemak twee personen van 1.80m lengte rechtop staan.

Technische specificaties

De auto beschikt over een 1,2-liter PureTech 110 driecilinder benzinemotor die daarmee 110pk levert. Doordat de auto licht van gewicht is en beschikt over Grip Control rijdt hij moeiteloos door mul zand. Ook de 19-inch velgen met de bijzonder smalle Bridgestone Tall & Narrow banden en het feit dat de auto iets hoger op zijn pootjes is gezet, maken dit de ideale strandauto.

Mogelijkheden bij GlobalCar

Of deze concept car daadwerkelijk het productiestadium zal halen zal de toekomst uitwijzen. Mocht de auto daadwerkelijk geproduceerd gaan worden en u wilt deze auto dan aanschaffen, dan bent u bij GlobalCar aan het juiste adres! Of het nou alleen voor een goede verzekering is of als u van plan bent de auto te gaan leasen, neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.