april 6, 2017

De beste foto’s om uw auto te verkopen

Wie zijn auto wil verkopen kan er niet omheen: foto’s om uw auto te verkopen. Een goede foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Zeker nu tegenwoordig veel verkoop van auto’s via internet plaats vindt, is het meer dan ooit belangrijk om mooie en effectieve car shots te hebben. In dit blog vertellen we er u alles over.

Zeer belangrijk bij het maken van goede autofoto’s is dat u hem grondig schoonmaakt en er een neutrale achtergrond is. Haal uw occasion door de wasstraat en denk ook aan de wielkasten. Bij de schoonmaak is de binnenkant nog het belangrijkst, want van de schoonmaak aan de buitenzijde ziet u vaak maar weinig terug op de foto van uw auto. Zorg dat alle rondslingerende spullen uit de auto verwijderd worden en ga grondig stofzuigen. Nadien even alles afnemen met een microvezeldoek en de matten recht leggen. Was de binnen- en buitenkant van de ramen. Ook op het dashboard zijn wellicht allerlei gleufjes en kiertjes waar zich vuil kan bevinden.

 

Hou rekening met zonlicht bij uw auto fotograferen

Neem alle tijd voor de fotoshoot van de auto en zorg voor een rustige plek waar u niet wordt gestoord en er goed fotografeerlicht is. Ook moet u de auto op de fotografieplek goed kunnen bijdraaien. Als het een zonnige dag is dan is het raadzaam om te wachten totdat de zon lager staat in verband met de kleur en de reflectie. Gebruik anders een filter om de effecten van hinderlijke zonnestralen tegen te gaan.

De eerste foto uit de serie die de potentiële koper te zien krijgt moet een aandachttrekker zijn, dus besteed hier veel zorg aan. Zet de occasion driekwart van voren op de foto en plaats hem altijd zodanig dat het licht op de zij- en voorkant valt. Manoeuvreer het stuur zodat de velg zichtbaar is op een foto van het zijaanzicht. Speel tijdens de fotoshoot met hoogtes van de camera. Maak van elke positie meerdere afbeeldingen, er zit er immers altijd wel eentje bij die beter is dan de rest. Bijzondere kenmerken aan uw auto moet u even afzonderlijk op de foto zetten, zoals bijzondere achterverlichting, de velgen of opmerkelijke accessoires.

 

Eerlijke foto’s van uw auto worden zeer gewaardeerd

Bij interieurfoto’s moet u extra goed zorgen voor voldoende lichtinval. Zorg dat de ventilatieroosters en de stoelen gelijk staan. We raden aan om een overzichtsfoto te maken van het dashboard, de tellers en de middenconsole. Daarnaast adviseren wij om de bekleding vast te leggen en eventuele accessoires die een potentiële koper kunnen aanspreken.

Maak thuis zorgvuldig een selectie van de mooiste foto’s. Desgewenst kunt u ze nog bijsnijden. Wees spaarzaam met trucage en het opfleuren van uw foto’s, ze moeten er immers waarheidsgetrouw uitzien. Plaats zo veel mogelijk afbeeldingen: is tien mogelijk doe dat dan, en laat het niet na om er vijftien te gebruiken als die mogelijkheid er is.

Als er sprake is van schade aan uw auto, dan moet u dit eerlijkheidshalve fotograferen. Een koper zal dit op prijs stellen omdat u daarmee eerlijk en betrouwbaar overkomt. Mocht u nog vragen hebben over de beste manier om uw auto te verkopen, neem dan contact op met Global Car!