januari 8, 2015

Auto uitvoeren zonder APK

Wanneer uw auto geen APK heeft, en u wilt hem verkopen, zou u kunnen overwegen om deze auto te exporteren. Het is belangrijk om te weten dat wanneer u een auto wilt uitvoeren zonder APK, dat u zonder APK de weg in Nederland niet op mag. Tevens zal u op tijd uw auto moeten afmelden bij het RDW, anders kan u automatisch hoge boetes ontvangen van het CJIB. Dit omdat binnen Nederland een auto verplicht is om een geldige APK te hebben. De kosten van een APK-keuring zelf zijn niet hoog, maar eventuele reparatiekosten kunnen wel snel oplopen, want als er gebreken zijn moeten deze hersteld worden voordat u de APK-keuring positief afrondt. Wanneer u uw auto niet door de Nederlandse APK krijgt, zou u de auto kunnen exporteren, want in andere landen gelden andere regels ten aanzien van de staat van het voertuig. Ook brengen bepaalde modellen in het buitenland meer geld op dan in Nederland.

Een auto uitvoeren zonder APK

Wanneer u het besluit neemt tot het uitvoeren van uw auto zonder APK, kan GlobalCar u hierin ondersteunen. Houd er wel rekening mee dat een auto zonder APK minder waard is dan een auto met APK, ook wanneer u deze wilt uitvoeren. Het is dus eigenlijk verstandig om uw auto wel te laten keuren voor de APK. Het is van belang dat de auto in het buitenland wel voldoet aan de eisen die daar gesteld worden. Dus ook een auto zonder APK zal bij het uitvoeren een controle moeten doorstaan die in het bestemmingsland vereist is.

Over GlobalCar

GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf dat al 25 jaar ervaring heeft in het handelen en exporteren van auto’s. Door onze ervaring hebben wij alles al eens gezien en hierdoor kunnen wij u goed ondersteunen wanneer u een auto wilt uitvoeren, ook zonder APK. Omdat wij RDW-erkend zijn kunnen wij gemakkelijk alle zaken met het RDW voor u regelen. Wij weten precies hoe wij alle zaken met het RDW moeten regelen en zullen dus zonder vertragingen het proces kunnen begeleiden.

Kies voor GlobalCar, uw partner bij het uitvoeren van uw auto zonder APK

Wanneer u uw auto zonder APK wilt uitvoeren, dan is GlobalCar de partner voor u. Door onze ervaring kunnen wij u gericht advies geven en kunnen wij dit proces optimaal begeleiden. Wij kunnen u ook ondersteunen met de stappen die u moet zetten in het buitenland, zodat het uitvoeren van uw auto, zelfs zonder APK, een soepel proces zal zijn. Kies om deze redenen voor GlobalCar als partner bij de export van uw auto.