Kentekenplaten vernietigen na export

maart 5, 2015

Auto exporteren via internet

U hebt een auto en wilt deze exporteren via internet. Hier kunnen allerlei redenen voor zijn. Zo kan het zijn dat u gaat emigreren en uw auto mee wilt nemen, maar ook dat u in het buitenland gewoon een betere prijs krijgt voor uw auto. U kiest natuurlijk voor gemak, dus u wilt het liefst uw auto exporteren via internet. Alleen, hoe pakt u dat nou precies aan? Helaas is het niet mogelijk om alle handelingen voor het exporteren van uw auto via het internet te doen. U zult de kentekenplaten en het kentekenbewijs toch echt de auto in persoon moeten komen afmelding op onze locatie. Op die manier wordt uw auto uitgeschreven uit het Nederlandse kentekenregister. Daarnaast zult u waarschijnlijk ook uw auto moeten laten keuren in het bestemmingsland. Dit zal natuurlijk ook fysiek moeten gebeuren.

Wat kunt u wel via het internet doen wanneer u uw auto gaat exporteren?

Wanneer u uw auto gaat exporteren kunt u veel zaken via het internet alvast regelen. Zo kunt u contact opnemen met de verzekering, goed nazoeken welke eisen er gesteld worden in het bestemmingsland etc. Wanneer u uw auto uit het Nederlandse kentekenregister uitschrijft, dan zal de verzekering die u op uw auto heeft ook aflopen. U zult dus een verzekering moeten afsluiten voor de periode dat u met een zogenaamd “uitvoerkenteken” rondrijdt. Daarnaast zult u ongetwijfeld het een en ander moeten uitzoeken wat betreft de juiste documenten in het bestemmingsland, zodat uw auto daar legaal de weg op mag.

GlobalCar kan u ook via het internet ondersteunen wanneer u een auto gaat exporteren

Wanneer u via het internet op zoekt bent naar hoe u het beste uw auto kunt exporteren, dan komt u wellicht langs de website van GlobalCar. GlobalCar is een RDW-erkend bedrijf dat al 25 jaar actief is in de auto-export. U kunt goed gebruik maken van de expertise van GlobalCar, wij hebben over de afgelopen 25 jaar auto’s over de hele wereld geëxporteerd. Dus wanneer u zo veel mogelijk het exporteren van uw auto via het internet wilt doen, dan kan GlobalCar u ondersteunen met de praktische zaken. Wij kunnen in uw naam een aantal zaken regelen. Hiervoor moeten wij een aantal zaken hebben van u. U hoeft deze zaken niet per se langs te komen brengen, u kunt ze ook verzenden per post. Het deel dat binnen Nederland geregeld moet worden, kunnen wij geheel voor onze rekening nemen. Daarnaast kunnen wij u praktisch ondersteunen bij de procedures die in het bestemmingsland uitgevoerd moeten worden. Dus wanneer u een auto wilt exporteren via internet, neem contact op met GlobalCar!