februari 22, 2016

Audi is een populaire occasion

Wie tegenwoordig een auto een beetje snel wil verkopen, kan de nodige teleurstellingen op zijn pad tegenkomen. Dat komt in de eerste plaats omdat de waarde van uw auto volgens de koper, vaak een handelaar, doorgaans wat lager ligt dan u zelf in gedachten had. Ook wil het vaak nogal eens wat langer duren voordat u de auto kwijt bent, terwijl u nogal wat geld hebt uitgegeven aan advertenties.

Wie een wat populairdere gebruikte auto heeft kan het een stuk makkelijker hebben, zoals dat bijvoorbeeld geldt voor de eigenaren van een Audi. Dit merk gaat namelijk niet alleen snel van de hand, de bezitter heeft ook nog eens het voordeel dat er sprake is van een relatief hoge inruilwaarde.

Audi biedt goede rij-eigenschappen en betrouwbaarheid

Op zich is dit allemaal niet zo vreemd te noemen. Immers, de vernieuwingen van de toch al modern vormgegeven Audi is in de loop der jaren altijd heel subtiel en goed gedoseerd uitgevoerd. Hierdoor lijkt een Audi die al wat op leeftijd begint te raken relatief modern. Wat ook een duidelijk weerslag heeft op de populariteit van een Audi zijn de goede rij-eigenschappen en de alom bekende betrouwbaarheid. Daar komt nog eens bij dat veel tweedehands Audi’s afkomstig zijn uit de leasemarkt, waar ze doorgaans goed zijn onderhouden. Dit alles maakt het een graag geziene bolide bij de autoconsument.

De Audi A4 kunnen we het populairst noemen. Op de autoverkoopsite VandaagVerkopen.nl, een site waar auto’s geheel gratis te koop kunnen worden aangeboden, is de Audi A4 de auto waar de bezoekers van deze site het meest behoefte aan hebben. Behalve de Audi A4 geldt dit ook voor zijn kleinere broertje de A3. Dit is niet vreemd te noemen, aangezien de vraag is toegenomen naar compactere, zuiniger en schonere auto’s. Het kan zelfs zo uitpakken dat de Audi A3 de A4 zal gaan voorbijstreven qua populariteit.

De Audi A2

Wat ook niet tot verbazing zal leiden is dat de kleinste modellen van Audi in de toekomst tot de populairste modellen op de markt van gebruikte occasions gaan behoren. In Duitsland is deze trend al waarneembaar, daar is de A2 al tot de grote trendsetter uitgegroeid onder met name de wat jongere autoconsumenten. De verwachting is dat dit over een paar jaar nog meer het geval zal zijn. Het is namelijk zo dat Audi een opvolger voor de populaire Audi A2 in ontwikkeling heeft, die in 2019 op de markt zal verschijnen. Audi is vol vertrouwen dat dit nieuwe model van de A2 moeiteloos de concurrentie kan aangaan met onder meer de Opel Adam, de Smart Forfour en de Fiat 500. De toekomst zal het ons leren.