september 11, 2015

De Aston Martin DB9 Bond Editie

Er komt een nieuwe Bond film, daar hoort natuurlijk een passende auto bij. James Bond staat er om bekend dat hij altijd de mooiste auto’s en gadgets heeft. Aston Martin is natuurlijk bekend om zijn sportieve, luxueuze auto’s. Maar ook is Aston Martin niet weg te denken bij James Bond. Iedereen kent natuurlijk de Aston Martin DB5 die James Bond in de film Goldfinger gebruikt. Deze auto is zo’n icoon geworden, dat bijna iedereen hem zo voor de geest kan halen. Om die reden is het ook heel belangrijk voor Aston Martin geworden om ook voor nieuwe films de auto te leveren. Aston Martin zet zichzelf op die manier in de markt.

De auto van Spectre

In Spectre gaat James Bond weer in een Aston Martin rijden, de achtervolgingsscene in Rome is nu al legendarisch. 007 mag dan op volle snelheid door de straten van Rome racen, dit terwijl hij achtervolgd wordt door de schurk. De Aston Martin die James dan rijdt is het nieuwste DB model, dat speciaal voor deze film ontwikkeld is. Natuurlijk krijgt de consument niet de prachtige gadgets en wapens waar 007 over beschikt in de film. Speciaal voor het uitkomen van deze film heeft Aston Martin de DB9 een makeover gegeven. U kan dan over een echte Bond wagen beschikken. Let wel op deze auto komt in een zeer beperkte oplage van slechts 150 stuks.

Wat krijgt u bij de Bond Editie van de DB9?

Zoals gezegd is het uiterlijk van de DB9 iets veranderd. Op een aantal strategische plekken om en in de auto is het Bond logo toegevoegd, daarnaast krijgt u bij het opstarten van de auto op het scherm te zien dat het de Bond editie is. De Bond editie van de DB9 krijgt ook een unieke kleur, namelijk Spectre zilver. Naast dit alles krijgt u ook van Aston Martin een gelimiteerd uniek horloge en een speciale bijpassende kofferset. Dus behalve dat u een prachtige Aston Martin zal rijden, loopt u er ook bij als een ‘double 0’ agent.

Specificaties van de DB9 Bond Editie

De Aston Martin DB9 Bond editie beschikt over een 6 liter grote motor, die maar liefst 547 PK levert. Het zal u dan ook niet verbazen dat u onder de 5 seconden op de 100 kilometer per uur kan zitten. Een topsnelheid van meer dan 220km per uur zal u ook niet verbazen. Dit alles mag dan wel het een en ander kosten. De Aston Martin DB9 Bond editie zal in Engeland te koop zijn voor 165.000 pond, wat omgerekend ongeveer 230.000 euro is. Maar dan heeft u ook wel wat.