Uitgebreide onderhoudshistorie import auto

augustus 12, 2016

Alles online doen, nu ook uw auto onderhoud!

Tegenwoordig kunt u zowat alles uit uw administratie zélf online bijhouden, of het nu gaat om de verzekering, de hypotheek, de NS of de belasting. Ze hebben allemaal een persoonlijk account voor u als klant, en door middel van het invoeren van een gebruikersnaam en een wachtwoord kunt u probleemloos uw huidige en uw oude handelingsgegevens inzien.

De ANWB is nu handig op deze trend ingesprongen met de website Mijn Auto Onderhoud. Hierop kunt u digitaal precies zien wanneer uw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft en welke zaken er in dat geval precies moeten gebeuren. Het is een handig online onderhoudsboekje voor uw auto, dat u door middel van uw smartphone altijd bij u kan hebben.

Mijn Auto Onderhoud zegt u precies wat u wanneer nodig heeft

Mijn Auto Onderhoud van de ANWB kan u precies vertellen wat uw auto wanneer nodig heeft aan onderhoud. Dit geeft u duidelijk een kopzorg minder, en u hoeft het ook niet meer bij te houden door middel van rondslingerende briefjes of een post-it op uw garagedeur.

Wat duidelijk in het voordeel werkt van de automobilist is dat Mijn Auto Onderhoud u altijd onafhankelijke informatie zal geven over het betreffende onderhoud aan de auto. U krijgt met andere woorden dus niet te maken met een opdringerige garagehouder die alleen aan zijn eigen voordeel denkt en u allerlei handelingen aan uw auto wil aansmeren. De onafhankelijke informatie voor uw auto is ongeacht de leeftijd of het merk en type van de auto. Tevens maakt het niet uit bij welke garage u zit om het onderhoudsboekje te kunnen bijhouden.

Mijn Auto Onderhoud is zeer simpel te bedienen

De werking van Mijn Auto Onderhoud is vrij simpel. U vult uw kenteken in waarvoor u het onderhoudsschema wil zien (het maakt dus niet uit of u eigenaar bent van meerdere auto’s) en vervolgens logt u in met uw ANWB-account. Als dat is gedaan kan elk lid van de ANWB desgewenst een digitaal onderhoudsboekje aanmaken. Mijn Auto Onderhoud kent diverse functionaliteiten, die de moeite waard zijn om te ontdekken.

De ANWB is zeer verguld met deze nieuwe vondst, want uit een eerder ANWB-onderzoek bleek dat zeventig procent van de leden van de ANWB graag meer inzicht wilde hebben in het onderhoud van zijn auto, bijvoorbeeld bij een standaard vraag als ‘wat is er nodig en wanneer?’ Het mooie is zoals gezegd dat u altijd alle gegevens bij de hand kunt hebben en met een paar klikken of screentouches de handelingen die u in 2015 pleegde weer even snel kunt inzien.

Omdat Mijn Auto Onderhoud nog een relatief jong fenomeen is, gebruikt de ANWB ingeleverde tips van haar leden om de site nog beter te maken. Dus iedereen die een suggestie ter verbetering heeft kan dit melden bij de ANWB via Mijn Auto Onderhoud.