Europese unie

Mijn auto snel exporteren

Advies voertuig export?

Nu aanvragen

Wilt u uw auto exporteren naar het buitenland? Het kan zijn dat hij daar meer opbrengt in de verkoop, of dat u daar al een specifieke koper hebt gevonden, of bijvoorbeeld een familielid waar de auto naartoe moet. Of u gaat zelf verhuizen naar het buitenland en uw auto moet ook mee. Wat de reden ook is, het is nogal een ingewikkelde procedure. Als u de procedure zelf gaat doorlopen, moet u goed weten wat u doet. Alle benodigde papieren moeten op orde zijn, zowel in Nederland als in het land van bestemming. Het vervoer zelf moet ook goed geregeld worden. Als er haast bij de exportprocedure is het niet aan te raden om het allemaal zelf te regelen.

Om uzelf tijd, moeite en zorgen te besparen kunt u de exportprocedure van uw auto ook laten afhandelen door een ervaren partij, die weet wat er komt kijken bij de export van een auto en die het proces van begin tot eind voor u kan faciliteren. Zo’n partij is GlobalCar. Jaarlijks verzorgen wij alle exportdocumenten van honderden auto’s. Wij garanderen dat de export zo snel, soepel en gemakkelijk mogelijk voor u verloopt en dat aan alle regelgeving wordt voldaan. Uw auto snel exporteren doet u met GlobalCar.

Mijn auto snel exporteren met GlobalCar; hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u uw auto bij GlobalCar aanmeldt voor export, hebben wij alle kentekenplaten van de auto nodig. Tevens hebben wij uw kentekencard, als u deze bezit, nodig, of het papieren kentekenbewijs deel I (IA), deel II (IB) en een kopie van het overschrijvingsbewijs, deel III (II). Wij zorgen er dan voor dat uw auto wordt uitgeschreven uit het Nederlandse kentekenregister en wordt aangemeld voor uitvoer. U mag dan alleen nog de openbare weg op als u bezit over een uitvoerkentekenbewijs en uitvoerkentekenplaten, welke wij u kunnen verstrekken. Als uw auto is aangemerkt voor uitvoer hoeft u geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen. Wel moet u eraan denken dat u, als u nog de weg op wilt, voor die periode verzekerd moet zijn. GlobalCar kan kunnen u helpen met een dergelijke tijdelijke verzekering.

Naast het regelen van de Nederlandse exportdocumenten kunnen wij ook de documenten verzorgen die garanderen dat uw auto in het buitenland de weg op mag en daar in de kentekenadministratie wordt ingeschreven. Ook bij het vervoer zelf kunnen wij u behulpzaam zijn. Dus u ziet, van begin tot eind regelen wij de gehele export van uw auto. Dit alles kan op korte termijn gebeuren; bij GlobalCar kan de export snel achter de rug zijn met zo min mogelijk gedoe voor u. Dat is het voordeel van kiezen voor een ervaren partner die weet wat komt kijken bij de snelle export van een auto.

Uw auto snel exporteren? GlobalCar regelt het!

Wilt u dus snel uw auto exporteren, op een voor u zo makkelijk mogelijke manier? Neem contact op met GlobalCar, dan vertellen we u meer over hoe het in zijn werk gaat en kunnen we de exportprocedure zo nodig direct in gang zetten. Tot ziens bij GlobalCar, expert in auto-export.

Mijn auto snel exporteren

Nu aanvragen

Gebruik het formulier hieronder om een vraag te stellen over dit onderwerp